Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Επιστολή σχετικά με το το γεγονός ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αρνείται να συναντηθεί με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων


 Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, την Αν. Υπουργο υγείας και Γκαγκα και τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδακη σχετικά με το  το γεγονός  ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  αρνείται να συναντηθεί με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

   Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός  ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκης  αρνείται να συναντηθεί με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για να του θέσουμε και να συζητήσουμε μαζί του προβλήματα και θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.  Η μόνη συνάντηση μαζί του έγινε στις 26 Ιανουαρίου μετά από μεσολάβηση της διοικητριας της 7ης ΥΠΕ κυρίας Ε. Μπορμπουδακη.

Έκτοτε,  έχουμε υποβάλλει γραπτώς δύο αιτήματα για συνάντηση (21/3/22 και 30/5/22) χωρίς ο κ.  Διοικητής να δίδει καμιά απάντηση σε αυτά. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί του (ανάγκη πρόσληψης ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, συνθήκες εργασίας στα πλυντήρια και στην κουζίνα, αποζημίωση κανονικής άδειας συμβασιούχων που αποχωρούν η απολύονται,  λήξη συμβασεων ΣΟΧ στις 30/6, πάγωμα προσλήψεων 18 ατομων επικουρικού προσωπικού, ανάγκη τοποθέτησης προίσταμενων σε τμήματα που οι θέσεις  έχουν μείνει κενές, προβλήματα στη λειτουργία διαφόρων τμημάτων της νοσηλευτικής υπηρεσίας όπως η ΜΤΝ, προσβλητική συμπεριφορά μέλους του ΔΣ προς εργαζόμενους, μη λειτουργία του κυλικείου κα) αλλά ο διοικητής κ. Ανδρεαδάκης δεν μας δίνει καν τη  δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί του.

Θεωρώντας ότι βασική αρχή κάθε διοίκησης είναι η συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους και θεωρώντας ότι η άρνηση διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι μια ενέργεια που υποτιμά και προσβάλει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου,  σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Ανδρεαδάκη.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου