Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 18 επικουρικών εργαζομένων στο ΓΝΑΝ

 
Στις 5/5/2022 δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Διαύγειας της 7ης ΥΠΕ οι 19 αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Αυτές οι 19 αποφάσεις πρόσληψης προέρχονταν από εγκριτικές αποφάσεις του 2021 ( την Γ4β/14633/31-03-21 ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Υγείας & Οικονομικών και την υπ’ αρ. Γ4β/ΓΠ 21773/13-04-20 ΚΥΑ του Υφυπουργού Υγείας.) και αφορούσαν σε αιτήματα που είχε υποβάλει το Νοσοκομείο το 2021.

Όμως την Τετάρτη 11/5 δόθηκε εντολή από την 7η ΥΠΕ προς το ΓΝΑΝ να παγώσει η διαδικασία πρόσληψης λόγω κάποιου γραφειοκραστικού προβλήματος στις αποφάσεις, και έτσι έπιασε δουλειά μόνο μία επικουρική υπάλληλος (η πρόσληψη έγινε πριν το πάγωμα) και σταμάτησε η διαδικασία διεξαγωγής πρόσληψης των υπόλοιπων 18 επικουρικών για ενάμισι και πλέον μήνα, μέχρι τις 24/6/22 που τελικά επανεκδόθηκαν οι αποφάσεις πρόσληψης και ξεκίνησε ξανα η διαδικασία πρόσληψης των 18 επικουρικών και αναμένετε να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Αυτό αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα, τόσο για τους ίδιους τους προσλαμβανόμενους (πολλοί εξ αυτών παραιτήθηκαν από άλλες εργασίες ή μετακόμισαν από άλλες πόλεις και νοίκιασαν σπίτια στον Άγιο Νικόλαο) όσο και για το Νοσοκομείο και για εμάς τους εργαζόμενους που είχαμε άμεση ανάγκη τις νέες προσλήψεις.

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ασχοληθηκαμε με το πρόβλημα από τη στιγμη που δημιουργήθηκε.

Αρχικά μας δόθηκε η διαβεβαίωση από τους αρμόδιους ότι δεν πρόκειται να ακυρωθεί καμία από τις προσλήψεις που έχουν αναρτηθεί και ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Παρακολουθούσαμε το θέμα καθημερινά και προχωρήσαμε στις παρακάτω παρεμβάσεις:

- Στις 20/5/22 στείλαμε επιστολή προς τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Ελ. Μπορμπουδάκη σχετικά με το “πάγωμα” των προσλήψεων 18 επικουρικών εργαζομένων στο ΓΝΑΝ.

-Προχωρήσαμε στη δημοσιοποίηση του προβλήματος συμμετέχοντας με δηλώσεις σε σχετικά ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, και ειδησεογραφικών εφημερίδων και ιστοσελίδων.

-Στις 24/5/22 στείλαμε σχετική επιστολή για το πρόβλημα στο διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και ζητήσαμε την παρέμβαση του

- Στις 7/6/2022 κατόπιν των παρεμβάσεων μας, υποβλήθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό υγείας για το θέμα του παγώματος των 18 επικουρικών στο ΓΝΑΝ από 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

-Στις 22/6 θέσαμε ξανά το θέμα στη συνάντηση μας με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδάκη κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας των σωματείων.

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε κάθε τρόπο συνδικαλιστικής δράσης για να έρθει η λύση αυτού του πρωτόγνωρου προβλήματος όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Από την πλευρά των διοικούντων κατά τη γνώμη μας δεν χωρούν πανηγυρισμοί και ευχαριστήρια για τη λύση του προβλήματος, αλλά επιβάλλεται να ζητηθεί τουλάχιστον μία συγνώμη από αυτούς τους 18 εργαζόμενους για την οικονομική και ψυχολογική ζημιά που υπέστησαν αυτές τις 50 ημέρες.

Οφείλουμε τέλος να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των προσλήψεων και οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις 18 προσλήψεις σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις επείγουσες ανάγκες των τμημάτων του Νοσοκομείου. Δεν υπάρχουν αποφάσεις προσλήψεων για τμήματα που έχουν μεγάλο πρόβλημα (Ιατρικά Εργαστήρια, μάγειρες, θερμαστές) επίσης στη νοσηλευτική υπηρεσία οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ επίσης δεν περιλαμβάνονται προσλήψεις στη διοίκηση και στην τεχνική υπηρεσία.

Γι αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε να εγκριθούν τα αιτήματα που έχει υποβάλει η διοίκηση του νοσοκομείου προς το υπουργείο υγείας για άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ζητούμε να προχωρήσουν παράλληλα οι διαδικασίες για προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου