Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Κατατέθηκε στη Βουλή Σ.Ν. του Υπ. Υγείας με διάφορες ρυθμίσεις και παρατάσεις – δίδεται δυνατότητα τρίμηνης παράτασης στις συμβάσεις ΣΟΧ ως 30/9/2022

 


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας». Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται η ισχύς σειράς ρυθμίσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορoνοϊού.

Στο νομοσχέδιο στο άρθρο 10  περιλαμβάνεται δυνατότητα παράτασης για τις συμβάσεις ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση, σύμβαση ως 30/9/22 και περιλαμβάνονται μια σειρά από παρατάσεις σε ρυθμίσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης στο άρθρο 40 δίδεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της θητείας των ειδικευόμενων νοσηλευτών -τριων  και σε όσους η ειδικότητα λήγει μετά τις 30/6 έως και 31/12/2022 για όσους ασκούνται στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να περάσει από τις επιτροπές και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, πριν το τέλος Ιουνίου.

Δείτε το σχέδιο νόμου στον παρακάτω σύνδεσμο:

11997450.pdf (hellenicparliament.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου