Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

KKE - ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Σχόλιο με αφορμή την απαξίωση του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΑΝ και του προέδρου του, από την διοίκηση του νοσοκομείου

 
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

e-mail: kke.lasithi@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχόλιο με αφορμή την απαξίωση του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΑΝ και του προέδρου του, από την διοίκηση του νοσοκομείου


Η ΚΟ Λασιθίου καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του ΓΝΑΝ απέναντι στον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και του προέδρου του σωματείου. Η διοίκηση αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου ενώ δεν διστάζει ακόμα και να "μπλοκάρει" τοποθετήσεις του προέδρου που δεν είναι της αρεσκείας της.  Η απαξιωτική αυτή στάση προσβάλει όλους αυτούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όρθιο και λειτουργικό το δημόσιο σύστημα υγείας και είναι καταδικαστέα από το σύνολο του Αγιονικολιώτικου και Λασιθιώτικου Λαού.

Είναι φανερό ότι αυτή η στάση ταιριάζει απόλυτα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για το «ΝΕΟ ΕΣΥ» που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερο ελεύθερο πεδίο για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο με τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία του λαού μας.

Την «γραμμή» αυτή του αυταρχισμού και της σκληρής-ανένδοτης στάσης την δίνει η κυβέρνηση και η ευρωενωσιακής κοπής πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας που διαχρονικά υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις.

Είναι υποχρέωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία και ευρύτερα του λαού να τους τιμωρήσει με την συμμετοχή στην πάλη για ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζικών προσλήψεων, μονιμοποίησεις συμβασιούχων. Αυτή η ενότητα των εργαζομένων είναι που είναι ανίκητη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανέναν σκληρό ή και μετριοπαθή αντιλαϊκό διαχειριστή.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και αντοχή στον αγώνα απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!


Το Γραφείο Τύπου

10/6/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου