Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη στο ΓΝΑΝ την Παρασκευή1/7/22 στις 09.00 το πρωί

 
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν την Παρασκευή1/7/22 στις 09.00 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει μπροστά  από την είσοδο του Νοσοκομείου από την πλευρά του Γραφείου Κίνησης και η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

Τα αιτήματα μας είναι: 

-Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια,  με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και  της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία. 

-Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

-Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.

-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία - Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου