Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Απάντηση στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από το Δ.Σ. Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου


Σαν αιμοκαθαριζόμενοι αυτό που βιώνουμε απέχει πολύ από τα γραφόμενα σας.

1)  Η απόσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το κτίριο του Νοσοκομείου δεν είναι πέντε (5) λεπτά με τα πόδια,εκτός αν τα 200 μ. που απέχει η απόσταση μπορεί κάποιος να την διανύσει τόσο γρήγορα.

2) Το βάψιμο των εσωτερικών χώρων που αναφέρει το δημοσίευμα είχε γίνει πριν από τρία (3) χρόνια και ήδη η αίθουσα είναι γεμάτη υγρασίες και πεσμένους σοβάδες και οι πόρτες εσωτερικά χωρίς χερούλια. Η υγρομόνωση της ταράτσας του κτιρίου είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν.

3) Τα καινούρια μηχανήματα αιμοκάθαρσης είχαν αγοραστεί μετά από χορηγίες του κ. Βαρκαράκη , του κ. Λεμπιδάκη (επιχειρηματία με τα πλαστικά ΚΡΗΤΗΣ) και του κ. Χαλκιαδάκη, μετά  από κινητοποίηση και μεγάλη προσπάθεια του προηγούμενου Δ.Σ με Πρόεδρο τον κύριο Ν. Χριστοφακάκη.  Τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πεπαλαιωμένα.

4) Τα πιεσόμετρα που χρησιμοποιούνται τώρα είναι και αυτά από δωρεές και τις περισσότερες φορές υπολειτουργούν.

5) Τα σιφώνια αποχέτευσης που υπάρχουν εντός της αίθουσας αιμοκάθαρσης μυρίζουν πολύ άσχημα και συχνά εμφανίζονται κατσαρίδες.

6) Στις πολυθρόνες που χρησιμοποιούμε κατά την ώρα της κάθαρσης υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου η ανάκληση στα πόδια, κάτι πολύ σημαντικό για ασθενείς που εμφανίζουν χαμηλή αρτηριακή πίεση κατά την ώρα της κάθαρσης.

7) Όταν κάποιος ασθενής νοσηλεύεται για άλλη αιτία στο Νοσοκομείο μπορεί να περιμένει έως και δύο ώρες το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει από την Μ.Τ.Ν πίσω.

Παρόλα τα παραπάνω προβλήματα εξοπλισμού της Μ.Τ.Ν και της κακής κτιριακής υποδομής έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό της μονάδας (Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Βοηθητικό)το οποίο εργάζεται συνειδητά,και ζητάμε περισσότερες νοσηλεύτριες για την καθεμία βάρδια.

Ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω και θα γίνει το συντομότερο η δημοπράτηση του έργου για την μεταστέγαση μας εντός του Νοσοκομείου.

Από το Δ.Σ Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα cna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου