Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.  για τους απλήρωτους επικουρικούς και τους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ έπειτα από πρωτοβουλία του σωματείου εργαζόμενων ΠαΓΝΗ. Στην πρωτοβουλία ανταποκρίθηκαν -πήραν μέρος και τα σωματεία των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων και Ιεράπετρας, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι (επικουρικοί και ΟΑΕΔ).

Στην παρέμβαση οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν ότι για την εξέλιξη αυτή ευθύνη ακέραιη φέρει η κυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με προώθηση των απαράδεκτων ελαστικών σχέσεων εργασίας, ότι το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό. Στο Νοσοκομείο εργάζονται 300 συνάδελφοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό). Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία του νησιού με τον αριθμό να φτάνει τους 850 εργαζομένους 

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το μεγάλο μέρος των προσλήψεων αφορά συμβάσεις κάθε είδους που αντικαθιστούν άλλους συμβασιούχους που απολύονται. Αυτές οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις 550 κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων (ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς του 2012).

Επίσης, τονίστηκε ότι εφόσον η στρατηγική της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις αυτή η πολιτική διαπερνά και τις σχέσεις εργασίας που επιδιώκει να δημιουργήσει φτηνούς ευέλικτους εργαζομένους. Ζητήθηκε να λυθεί και το θέμα με τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ, που και αυτών οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους 2 μήνες. Αν πραγματικά ήθελε το υπουργείο να δώσει οριστική λύση θα μονιμοποιούσε όλους τους εργαζομένους με ένα άρθρο και ένα νόμο.

Από πλευράς διοίκησης ΥΠΕ, ο υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος για άλλη μια φορά  επιχείρησε να δικαιολογήσει την αντεργατική πολιτική αναμασώντας τα επιχειρήματα περί αναγκαστικών επιλογών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Επισήμανε ότι γίνονται συζητήσεις σε κεντρικό επίπεδο για να πληρωθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι πιθανόν το Δεκέμβρη. Για τους εργαζομένους κοινωφελής εργασίας μέσω ΟΑΕΔ ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις της κυβερνήσεις να ανανεωθούν οι συμβάσεις χωρίς όμως να διευκρινιστεί από ποιον φορέα θα μισθοδοτούνται.

Η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που κρατάει σε ομηρία και απληρωσιά τους εργαζόμενους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 23/11 στο υπουργείο Υγείας και κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε:
• Να τελειώσει η κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης  και ελεγκτικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.
• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου