Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για τη μη έγκριση πληρωμών σε επικουρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία της Κρήτης


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Για τη μη έγκριση πληρωμών σε επικουρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία της Κρήτης

Για άλλη μια φορά οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της πληρωμής τους και της παραμονής στη θέση τους. Με αφορμή αποφάσεις ορισμένων παρέδρων οι όποιοι δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμών, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Στο ΠΑΓΝΗ εργάζονται 80 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Μόνο στο ΠΑΓΝΗ 21  εργαζόμενοι (πλην γιατρών) δουλεύουν από το 2013, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και άλλοι 10 προσλήφθηκαν το 2016. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εργάζονται από το 2013 12 εργαζόμενοι, στο Βενιζέλειο Ηρακλείου 8, στο Νοσοκομείο Αγ Νικόλαο 6 εκ των οποίων 3 νοσηλευτικό κ λοιπό προσωπικό. Συνολικά περίπου 200 εργαζόμενοι επικουρικοί εργάζονται περίπου σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης. 

Ταυτόχρονα η διοίκηση του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, όσο και άλλες διοικήσεις κάλεσαν επικουρικούς εργαζόμενους να υπογράψουν «ψαλιδισμένη» παράταση της θητείας τους, προκειμένου να μην υπερβεί το ανωτέρω χρονικό όριο. Μαζί με αυτό το θέμα ακόμα δεν έχει λυθεί και το θέμα με τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ που και αυτών οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους 2 μήνες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος υπουργός: 
  • Τι μετρα θα πάρει ώστε να πληρώνονται απρόσκοπτα οι επικουρικοί εργαζόμενοι.
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα καταργώντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μονιμοποιώντας όλους όσους ήδη εργάζονται και πραγματοποιώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Οι Βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης
Διαμάντω Μανωλάκου
Σταύρος Τάσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου