Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Audio - Ν.Χριστοφακάκης: Οι νεφροπαθείς για το νοσοκομείο Αγ.Νικολάου είμαστε ανύπαρκτοι


Φωνή απόγνωσης των αιμοκαθαριζόμενων στο Λασίθι με την παραμονή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου αντί του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και με την καθυστέρηση μεταστέγασης της Μονάδας, καθώς η νοσηλεία τους κρίνεται από τους ίδιους ιδιαιτέρως επικίνδυνη.
Την καθημερινότητά τους επιδεινώνει ο θάνατος του προέδρου του Συλλόγου κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.
Σήμερα μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας η πρωινή βάρδια των αιμοκαθαριζόμενων αρνήθηκε να μπει στα μηχανήματα, με 15 ασθενείς να διαμαρτύρονται εντονότατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
‘’Για το Χρονίων Παθήσεων είμαστε παρείσακτοι και το Νοσοκομείο ανύπαρκτοι. Όλοι βρίσκονται λένε στο πλάι μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό’’ λέει ο Νίκος Χριστοφακάκης, νεφροπαθής στο Ράδιο 9,84.
‘’Μιλάμε για τη Ζωή μας’’ προσθέτει ο ίδιος με ένταση. ‘’Μόλις πριν από μικρό διάστημα ο πρόεδρος του Συλλόγου έφυγε από τη ζωή την ώρα της αιμοκάθαρσης έχοντας δίπλα του τους άλλους ασθενείς και το ελάχιστο προσωπικό να μην μπορεί να τον βοηθήσει εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν.
ΔΥΠΕ, Διοίκηση και Τεχνική Υπηρεσία, πρέπει να κινηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μονάδα.
Την ίδια ώρα και το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγωνία του για τη μεγάλη καθυστέρηση της μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το χώρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου στο χώρο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να προχωρήσει η μεταστέγαση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναβολές.

Αναδημοσίευση από το youtube από το κανάλι του Ρ/Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου