Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 29/11/2017

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης  29/11/2017, στα θέματα των Νοσοκομείων  Σητείας και Νεάπολης, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.

Στα θέματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πέρα από τα τυπικά, κράτησα την παρακάτω στάση:

Συμφώνησα στην επαναπροκήρυξη της θέσης διευθυντή παθολογίας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, αφού η προηγούμενη προκήρυξη τελικά απέβη άκαρπη.

Στο θέμα που αφορούσε σε επανεξέταση αίτησης εργαζόμενης για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ζήτησα να αναβληθεί η συζήτηση για να μπορέσω να έρθω σε επαφή με το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για τη διαμόρφωση άποψης για το θέμα.

Στα θέματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, πέρα από τα τυπικά, κράτησα την παρακάτω στάση:

Στο θέμα που αφορούσε στην έγκριση της οριστικής μελέτης για τη μεταφορά της ΜΤΝ είπα τα παρακάτω:
"Επί ένα χρόνο από την απόφαση που ελήφθη πέρυσι, το ΔΣ δεν είχε καμιά ενημέρωση για την εξέλιξη της μελέτης και του έργου. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάποια αρχική έγκριση της μελέτης κι στη συνέχεια να γινόταν τροποποιητικές εγκρίσεις. Από αρχικό ποσό 80.000 η μελέτη φτάνει στις 137.000.  Υπήρξε  ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο σχετικά με παροχή τεχνικής βοήθειας για την εκπόνηση της μελέτης χωρίς το συμβούλιο να το γνωρίζει/
Είχα μειοψηφήσει στην απόφαση για τη συγκεκριμένη χωροταξική διευθέτηση και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η λύση που επιλέχθηκε είναι  επιβαρυντική για το Νοσοκομείο, αλλά και για την υλοποίηση του έργου.
Από τη στιγμή όμως που πλέον υπάρχει καθυστέρησης και υπάρχει άμεση ανάγκη να προχωρήσει η μεταστέγαση της ΜΤΝ, ψηφίζω την έγκριση τη μελέτης "

Στο θέμα που αφορούσε στην προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για τα ΤΕΠ του ΓΝΑΝ συμφώνησα με την πρόταση της διοικήτριας που ήταν ίδια με την πρόταση του Επιστ. Συμβουλίου με τη διαφοροποίηση για τη μία θέση να προστεθούν στις απαιτούμενες ειδικότητες Γεν Ιατρικής και Παθολογίας να προστεθούν και αυτές της καρδιολογίας και πνευμονολογίας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποβεί άκαρπη η προκήρυξη.

Επίσης έθεσα εκτός Ημερήσιας Διάταξης το ότι το ΔΣ είχε κατά πλειοψηφία αποφασίσει (είχα μειοψηφήσει εγώ) να παραπέμψει ξανά στο υπηρεσιακό συμβούλιο το αίτημα εργαζόμενης για άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Όμως έχουν ήδη περάσει 15  ημέρες και το θέμα δεν έχει εξεταστεί ακόμα με αποτέλεσμα όταν πλέον το θέμα θα φτάσει στο ΔΣ ξανά,  να έχει ήδη  περάσει το ένα εξάμηνο σπουδών το οποία αφορά η αίτηση της εργαζόμενης.

Επίσης ζήτησα να γίνει επανεξέταση της απόφασης με αρ. 573 (μεταφορά καρδιολογικής κλινικής ΓΝΑΝ) που ελήφθη στη συνεδρίαση της 27ης/9/2017" και πρότεινα να κληθούν να εκφράσουν τη γνώμη τους το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της καρδιολογικής και της παθολογικής κλινικής του ΓΝΑΝ. Η πρόεδρος του συμβουλίου κα. Σπινθούρη και πάλι δεν έκανε δεκτή την πρόταση μου και δεν δέχτηκε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Γιώργος Μανουσάκης
εκπρόσωπος των εργαζομένων πλην ιατρών στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου