Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Nέα δικαστήρια σχετικά με τον αγώνα για το Νοσοκομείο ιεράπετρας και για την κατάργηση του 5ευρου


Τρία χρόνια μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Ιεράπετρας για να κρατηθεί ανοιχτό το Νοσοκομείο, νέα δικαστήρια έρχονται για κάποιους απ’ τους συμμετέχοντες.

Αυτή τη φορά η κατηγορία αφορά την παρεμπόδιση του ταμείου του Νοσοκομείου για τη μη είσπραξη του πεντάευρου και για τη χρονική περίοδο από 1 έως 4 Απριλίου του 2013, όπου λίγο καιρό πριν είχε θεσπιστεί.
Μέχρι τώρα κλητήρια θεσπίσματα έχουν λάβει δύο πολίτες της Ιεράπετρας για τη δράση τους και πιθανότατα θα ακολουθήσει άλλος ένας.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μαρκάκη και τη Μαρία Κτιστάκη οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως τον επόμενο Ιούνιο.

Μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση είναι ο τότε αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μάνος Μαρκόπουλος και ο Αντώνης Τσικαλουδάκης, πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε έκπληκτος, μη περιμένοντας μια τέτοια εξέλιξη, ο ένας από τους κατηγορούμενους κ. Μαρκάκης, λέγοντας πως πρόκειται για συνέχεια των διώξεων σε όσους αγωνίστηκαν για το Νοσοκομείο. Ανέφερε πως μπορεί να ξέρει με σιγουριά ποιος είναι αυτός που ξεκίνησε την υπόθεση και όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον πρώην διοικητή Μαρκόπουλο και ο ίδιος θα περιμένει τη δικογραφία και την εξέλιξη του δικαστηρίου για να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως πολιτική αθλιότητα.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Τσικαλουδάκης ανέφερε πως δεν του έχει επιδοθεί επίσημα κάποιο έγγραφο που να τον καλεί στη δίκη. Ο ίδιος είπε πως δεν είναι με καμία πλευρά, αλλά στηρίζει το Νοσοκομείο. Τόνισε πως οι μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών ήταν αυτές που κράτησαν ανοιχτό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. «Ήταν μια περίοδος που ψάχναμε με κάθε τρόπο να κάνουμε κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε το ΦΕΚ που έκλεινε το Νοσοκομείο. Δεν αντισταθήκαμε σε κανένα αγώνα και δεν κατανοώ και την επερχόμενη δίκη» .

Η κ. Κτιστάκη που ήταν και η πρώτη στην οποία πήγε η κλήτευση, ανέφερε πως περιμένει την δικογραφία και υποψιάζεται ότι πρόκειται για μια από τις κινητοποιήσεις στο χώρο του Νοσοκομείου στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, πιθανότατα και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και τότε ο κ . Μαρκόπουλος είχε καλέσει την αστυνομία. Όπως φάνηκε, ανέφερε η κ Κτιστάκη , «ο κ. Μαρκόπουλος στόχευσε και κατήγγειλε κάποια άτομα με στόχο συνολικά την κινητοποίηση. Πρόκειται για μια περίπτωση στην οποία κατηγορείται η Ιεράπετρα που αγωνίστηκε, και πρέπει να υπάρξει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο στη δίκη που θα γίνει και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή στήριξης του Νοσοκομείου».

Τη δική του θέση ανέπτυξε ο πρόεδρος των συνταξιούχων κ. Μαριδάκης ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες για την κατάργηση του πεντάευρου με τον πολυήμερο αποκλεισμό του ταμείου, αναφέροντας ότι πρόκειται με αυτήν τη δικαστική κίνηση να αναπτυχθεί μια προσπάθεια κατευνασμού και αποδυνάμωσης των αγώνων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος που η κοινωνία πρεσβεύει.


Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο:  Ως σύλλογος εργαζομένων καταγγέλουμε την ποινικοποίηση των αγώνων για τη δημόσια υγεία, και θυμίζουμε ότι το 2013 είχαμε εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης για το κλείσιμο του ταμείου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας (δείτε ΕΔΩ), είχαμε παραβρεθεί στην 3η ημέρα του αποκλεισμού του ταμείου του 5ευρου στην Ιεράπετρα (δείτε σχετική φωτογραφία πατώντας ΕΔΩ) και είχαμε προχωρήσει και σε αντίστοιχο αποκλεισμό του ταμείων του 5 ευρου και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (δείτε ΕΔΩ).


ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκης και ο τότε Γραμματέας του Συλλόγου Δ. Χαλκιαδάκης στον παραβρέθηκαν γγια συμπαράσταση αποκλεισμό του ταμείου του 5ευρου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας στις 3/4/2013
φωτογραφία από τον αποκλεισμό του ταμείου του 5ευρου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στις 5/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου