Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Επιστολή για την απαράδεκτη λειτουργία των ανελκυστήρων του ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
syllogosergnan1@gmail.com

Προς: -Υπεύθυνο τεχνικής υπηρεσίας Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου

Κοινοποίηση: -ΜΕΛΗ Δ.Σ. διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου
                     -εκτελών χρέη διοικητή ΓΝΑΝ Χ. Μασούντ
                   

13/4/16
Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες  τίθονται εκτός λειτουργίας (αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν οι 2 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες), ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το  εργατικό προσωπικό που μετσφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.
Η αγανάκτηση των εργαζομένων έφτασε στο απροχώρητο με πρόσφατο περιστατικό που διασωληνομένος ασθενής σε σοβαρή κατάσταση που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί και να έρθει ασανσέρ που να χωρά το συγκεκριμένο φορείο για να ανέβουν στον 3οόροφο όπου βρίσκεται η ΜΕΘ. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό, η νυχτερινή καθαρίστρια του Νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες που παθαίνουν συνεχώς βλάβες.
Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή και θα ζητήσουμε τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος ο Γραμματέας
Γιώργος Μανουσάκης Κ. Κοκολάκης

1 σχόλιο:

  1. Τα συνδικαλιστικά όργανα απευθύνονται - ελέγχοντας την μάλιστα - στην Διοίκηση του φορέα στον οποίο εργάζονται και όχι -δυστυχώς δημοσίως- στους προϊσταμένους των υπηρεσιών, οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και αυτοί εργαζόμενοι συνάδελφοι. Προφανώς και είναι παράνομο να απαντώνται υπηρεσιακά θέματα δημοσίως σε διαδικτυακές ιστοσελίδες, ιδιαίτερα όταν αφορούν θέματα που έχουν ως κύρια αιτία την χρηματοδότηση. Η όποια απάντηση μας ως υπηρεσία θα δοθεί -αφού κληθούμε προς τούτο- στην προϊσταμένη μας αρχή. Το ΔΣ του συλλόγου δεν είναι πειθαρχικό όργανο υπαλλήλων ούτε ο ρόλος του είναι ο καταλογισμός ευθυνών σε συναδέλφους. Πολύ περισσότερο δε, δεν έχει δικαιοδοσία να προβαίνει σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες εναντίον συναδέλφων. Πάντως το ΔΣ Θα μπορούσε να είχε έρθει σε απευθείας επαφή μαζί μας για μια πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση των ανελκυστήρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή