Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Επιστολή για το θέμα της ασφάλειας του Νοσοκομείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διοικητικό Συμβούλιο

Προς: -Ενιαίο Συλλογικό όργανο Διοίκησης διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου (Γ.Ν. Λασιθίου – Διαλυνάκειο Νοσοκομείο ΚΥ Νεάπολης)
                   - Εκτελών χρέη διοικητή ΓΝΑΝ


4/4/2016

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το κλείδωμα των ανατολικών εξωτερικών θυρών του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:
1.      Δυστυχώς ακόμα ένα σοβαρό θέμα του Νοσοκομείου αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου χωρίς σοβαρό σχεδιασμό .  Το κλείδωμα των  ανατολικών εξωτερικών θυρών του Νοσοκομείου επί της ουσίας δεν βοηθά σε τίποτα στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, ενώ δημιουργεί και θέμα ασφαλούς διαφυγής εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών σε περίπτωση εκτάκτου κινδύνου. Παράλληλα υποβάλει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε  μια ιδιότυπη ταλαιπωρία, αφού τη στιγμή που το Νοσοκομείο δεν διαθέτει  κανονικό και επαρκή χώρο στάθμευσης, οι εργαζόμενοι πρέπει να  κάνουν κύκλους για να πάνε στους χώρους εργασίας του. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε  να επανέλθει η λειτουργία των ανατολικών εξωτερικών θυρών στην προηγούμενη κατάσταση.
2.      Ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας του Νοσοκομείου μπορεί να δοθεί μόνο με απασχόληση προσωπικού φύλαξης (τουλάχιστον ένα ανά βάρδια), προσωπικού που θα ασχολείται πραγματικά μόνο με το έργο της φύλαξης και όχι με το τηλεφωνικό κέντρο. Στο επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι επιστρέφει συνάδελφος από μακρόχρονη αναρρωτική άδεια, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, τουλάχιστον σε ένα ωράριο βάρδιας  (απογευματινό ή νυχτερινό). Παράλληλα, η διοίκηση του Νοσοκομείου θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε να εξασφαλιστεί προσωπικό φύλαξης και για τα άλλα ωράρια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος     ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης          Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου