Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου



Στη χθεσινή  συνεδρίαση τα θέματα των Νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας πέρασαν σχετικά γρήγορα αφού ήταν κυρίως τυπικά . Για το Νοσοκομείο Σητείας: Αποδοχή δωρεάς, Ορισμός δικηγόρου ..Πρακτική άσκηση σπουδαστή ΤΕΙ, ενημέρωση για το αίτημα παράτασης του προγγράματος ΟΑΕΔ με τα πεντάμηνα (σε αυτό το θέμα αποφασίστηκε να ζητηθεί η παράταση του προγράμματος κοινοφελούς εργασίας για όλα του νοσοκομεία του νομού και να ζητηθεί σε επόμενο πρόγραμμα να περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία μας), Έγκριση Δαπανών , Πληρωμή αποζημίωσης οριζόντιας περικοπής υπερωριών-νυκτερινών εξαιρέσιμων ημερών εργασίας μονίμων και εφημερίες φαρμακοποιού έτους 2015., Επιτροπή Αιμοδοσίας-αύξηση αριθμού ασκών αίματος, Κοινοποίηση Απόφασης προκαταρκτικής εξέτασης (σε αυτό το θέμα αποφασίστηκε να μπει η υπόθεση στο αρχείο αφού το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης αναφέρει ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για να κινηθεί ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία). 
Για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πέρασαν τα θέματα Έγκριση υπέρβασης σε ΚΑΕ Προϋπολογισμού έτους 2016,Υλικά προς αχρήστευση., Έγκριση πραγματοποιημένων υπερωριών, νυκτερινών, εξαιρέσιμων  προσωπικού και εφημεριών Φαρμακοποιού μηνός Μαρτίου 2016. Έγινε επίσης συζήτηση για την απουσία της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου ιεράπετρας από τη σύσκεψη που συγκάλεσε το ΔΣ με τις διευθύντριες των νοσηλευτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων του νομού, υπήρξαν διευκρινήσεις και τελικά απεστάλησαν τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί.

Τα θέματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ήταν πιο πολύπλοκα και γι΄αυτό δεν θα αναφερθώ στα τυπικά , αλλά μόνο σε όσα συζητήθηκαν  αναλυτικά.
Για το θέμα σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού προσωπικού στον ξενώνα "Αγάπη" του προγράμματος Ψυχαργώς μετά την παραίτηση νοσηλεύτριας που υπηρετούσε εκεί, συζητήθηκε ότι πρέπει  να κοινοποιηθούν οι σχετικές αναφορές της νοσηλευτικής υπηρεσίας για την έλλειψη προσωπικού στο ΓΝΑΝ προς τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο και να ζητηθεί η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό. Προσωρινά για να καλυφθούν οι ανάγκες του ξενώνα αποφασίστηκε να υπάρξει από 9/5/16 εκ περιτροπής μετακίνηση (για ένα μήνα ο κάθενας) των 3 νοσηλευτών που υπηρετούν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λασιθίου.
Για τις προσφυγές εργαζομένων του Νοσοκομείου κατά αποφάσεων της διοίκησης αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος από τον οποίο θα ζητηθεί νομική πραγματογνωμοσύνη για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Σχετικά με αναφορά της νοσηλευτικής υπηρεσίας για εργαζόμενο αποφασίστηκε να ζητηθεί εγγράφως η άποψη της εργαζόμενης και να πραγματοποιηθεί συνάντηση ενώπιον του συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση.
Σχετικά με την ελλειπή στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας αποφασίστηκε να ζητηθεί η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και παράλληλα να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάθεσης κάποιων τεχνικών υπηρεσιών σε με συμβάσεις ανάθεσης έργου (εργολαβία).

Για το Νοσοκομείο Νεάπολης εγκρίθηκαν τα τυπικά θέματα, ενώ για το θέμα του φορολογικού εκπροσώπου του Νοσοκομείου αποφασίστηκε να οριστούν προσωρινά ως φορολογικοί εκπρόσωποι στα 4 Νοσοκομεία οι αναπληρωτές διοικητές. Για το θέμα που έχει προκύψει με εργαζόμενη ΥΕ βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό στο οποίο έχει ανατεθεί η  διεκπεραίωση της μισθοδοσίας, ενώ η ίδια ζητά εγγράφως εδώ και μήνες να επιστρέψει στα νοσηλευτικά της καθήκοντα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητηθεί από τη ΔΥΠΕ να βρεθεί άτομο για τη συγκεκριμένη εργασία και μέχρι τότε να συνεχίσει να τη διεκπεραιώνει η  ΥΕ υπάλληλος της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων μειοψήφησα αναφέροντας ότι η μετακίνηση της υπαλλήλου είναι παράνομη, αφού ο δημοσιουπαλλικός κώδικας επιτρέπει ανάθεση αλλοτρίωνε καθηκόντων ως 8 μήνες, και ως εκ τούτου είναι παράνομη και η απόφαση που έλαβε το συμβούλιο, αφού η μετακίνηση έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια. Ανέφερα επίσης ότι είναι αντισυναδελφικό και αντιδεοντολογικό να στερείται από μία υπάλληλο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μέσω της μη οικειοθελούς μετακίνησης της σε άλλη υπηρεσία από την οργανική της θέση, και αυτό είναι κάτι που ίσως δεν έχει προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Γιώργος Μανουσάκης
εκπρόσωπος των εργαζομένων (πλην ιατρών) στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου