Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 21/4 και επαναφέρει το παλαιό καθεστώς στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας - Παραμένει η επιφύλαξη για μελλοντική περικοπή του επιδόματος από 1/1/2018


Με τη συγκεκριμένη  τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 21/4/16 επανέρχεται  το παλαιό καθεστώς στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με εξαίρεση την περίπτωση πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα για συνδικαλιστικούς λόγους. Ακόμη παραμένει η επιφύλαξη για μελλοντική περικοπή του επιδόματος από 1/1/2018.

Η εξαίρεση των περιπτώσεων πλήρως απαλλαγής για συνδικαλιστικούς λόγους, δείχνει ότι η κυβέρνηση (που ισχυρίζεται ότι είναι "της αριστεράς"") ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων στην στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Στελέχη μιας  ακόμα  κυβέρνηση στην οποία μετέχουν πρώην κορυφαίοι συνδικαλιστές (Αλεξόπουλος, Τσουκαλάς) ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων στις οποίες μετείχαν πρώην κορυφαίοι συνδικαλιστές (Βρούτσης, Πρωτόπαπας κλπ) και σαν τους γενίτσαρους προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Σχετικά με την νομοθετική πλέον ακύρωση των μνημονιακών περικοπών στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπονταν στο νέο μισθολόγιο  πρέπει να πούμε ότι αποτελεί μια μικρή υποχώρηση της κυβέρνησης  απέναντι στην έντονη κριτική και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία γι΄αυτή την ακραία και παράλογη ρύθμιση.

Βέβαια ουσιαστικό κέρδος για τους εργαζόμενους δεν προκύπτει (όπως δεν προέκυψε και από το νέο μισθολόγιο) αφού οι επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό αποτελούν λαιμητόμο για τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων.
Γι΄αυτό και θα πρέπει να ενταθεί ο  αγώνας μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου