Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου


Η σημερινή συνεδρίαση ήταν (κατά πάσα πιθανότητα) η προτελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου ΔΣ, αφού η θητεία του λήγει στις 29/4.
Στη σημερινή συνεδρίαση τα θέματα των Νοσοκομείων Νεάπολη,ς Σητείας και Ιεράπετρας πέρασαν σχετικά γρήγορα αφού ήταν κυρίως τυπικά . Στο Νοσοκομείο Νεάπολης εγκρίσεις δαπανών, για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έγκριση εφημεριών μηνός Μαρτίου 2016 και εγκρίσεις δαπανών και για το Νοσοκομείο Σητείας "Παράταση σύμβασης διαγωνισμού καθαριότητας" , "Έγκριση Δαπανών " , "Έγκριση Βαθμίδων κενών Οργανικών θέσεων Ιατρών ΕΣΥ" , "Τακτοποιητική  εγγραφή Απολογισμού 2015"  και "Επικύρωση Αποφάσεων Διοικητή".

Τα θέματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ήταν πιο πολύπλοκα και γι΄αυτό δεν θα αναφερθώ στα τυπικά , αλλά μόνο σε όσα συζητήθηκαν  αναλυτικά.

Για το θέμα σχετικά με την Έλλειψη Διοικητικού Προσωπικού στο ΓΝΑΝ και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία του γραφείου μισθοδοσίας πρότεινα κι έγινε δεκτό να ζητηθεί από τη ΔΥΠΕ η επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν μετακινηθεί κι αποσπασθεί εκτός Νοσοκομείου και αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει άμεσα, για το θέμα του γραφείου μισθοδοσίας να ζητηθεί να συνεχίσει να γίνεται η διεκπεραίωση  από το Ηράκλειο των ζητημάτων της μισθοδοσίας από την υπάλληλο του Νοσοκομείου μας που έχει αποσπασθεί στη ΔΥΠΕ.

Σχετικά με το θέμα που τέθηκε από τη διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας  για την  Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού στο ΓΝΑΝ (μετά ειδικά το τέλος των συμβάσεων του προγράμματος κοινοφελούς εργασίας) και με την έλλειψη προσωπικού τον Ξενώνα ΑΓΑΠΗ του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ, κατήγγειλα ότι η κυβέρνηση όλο μας υπόσχεται προσλήψεις, αλλά προσλήψεις δεν γίνονται. Αναφέρθηκα  σε τί αριθμό προσλήψεων περιμένουμε στο επόμενο διάστημα και τι αριθμός εργαζομένων μπορεί να φύγει και είπα  ότι  πρέπει  να ζητηθεί άμεση παρέμβαση από τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο. Όσον αφορά στην άμεση διαχείριση του προβλήματος πρότεινα να γίνει συζήτηση με τον επιστημονικά υπεύθυνο του  Κέντρου Ψυχικής Υγείας σχετικά με το αν υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει το ΚΨΥ προσωρινά την κάλυψη των κενών βαρδιών του ξενώνα "Αγάπη" του προγράμματος ψυχαργώς. Πρότεινα επίσης  να γίνει συνάντηση με τις διευθύντριες νοσηλευτικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων του νομού ώστε να εξεταστεί σε τί κατάσταση από πληρότητα νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκεται κάθε Νοσοκομείο.

Σχετικά με τις αιτήσεις δύο νοσηλευτριών με μονογονεϊκές οικογένειες που ζητούν να μπορούν να εκτελούν πρωινό ωράριο χωρίς αργίες και ΣΚ πρότεινα να γίνουν δεκτές αφού οι συγκεκριμένες συναδέλφισες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η λήψη απόφασης για το θέμα αυτό αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση για να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας κάποιας επίσημης δομής (πχ δημοτικός παιδικός σταθμός) τα ΣΚ και τις αργίες ή αν μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

Τέλος συζητήθηκε το  θέμα: : "αποκατάσταση πρόσβασης στο κτήριο του ΓΝΑΝ από τις εξωτερικές θύρες της ανατολικής πλευράς" (που είχα θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ και είχε αναβληθεί) και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές οι είσοδοι της ανατολικής πλευράς του Νοσοκομείου από τις 06.30 ως τις 15.30.

Γιώργος Μανουσάκης
εκπρόσωπος των εργαζομένων (πλην ιατρών) στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου