Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Απέκλεισαν το ταμείο του 5ευρου στο Νοσοκομείο Αγίου ΝικολάουΣε αποκλεισμό του ταμείου των 5 ευρώ στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προχώρησαν την Παρασκευή 5-4-2013 μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ , πολίτες και μέλη του Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου ως διαμαρτυρία για τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου και για το σταδιακό εκφυλισμό του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας με τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ.

Ο αποκλεισμός εξελίχθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και των εξωτερικών ιατρείων και οι πολίτες εξετάζονταν κανονικά χωρίς να καταβάλουν το 5ευρω χαράτσι. Υπήρξε επίσης  ενημέρωση των ασθενών και των επισκεπτών του Νοσοκομείου για τις περιπτώσεις που σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους εξαιρούνται από την καταβολή εξέταστρων και για τις οποίες οι διοικήσεις των Νοσοκομείων θα έπρεπε να ενημερώνουν το κοινό, κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα.


Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Α. Γερμανάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μ. Πεπόνης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Χατζηδάκης και  ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγ. Νικολάου Κ. Κοκολάκης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε γνωστό ότι λόγω των μειωμένων εφημεριών των ιατρών, επίκειται και νέο τριήμερο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την πρωτομαγιά (29-30/4, 1/5).

Οι κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση του  Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας στον Άγιο Νικόλαο θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με το θέμα να τίθεται από τους εργαζόμενους  στην επόμενη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου