Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η «Λευκή Παλίρροια» πλημμύρισε τη Μαδρίτη - ιδιωτικοποιούνται 6 Νοσοκομεία και 27 Κ.Υ στην περιφέρεια της Μαδρίτης



Μεγάλη διαδήλωση εργαζομένων στα Νοσοκομεία, γιατρών αλλά και πολιτικών οργανώθηκε σθες Κυριακή 21/4  στη Μαδρίτη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων.Η διαδήλωση αυτή είναι η πέμπτη που οργανώνεται από συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις και έχει ονομαστεί «λευκή παλίρροια». Στόχος των διαδηλωτών να αποτραπούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας και των μονάδων υγείας.
 Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: η δημόσια Υγεία δεν πωλείται, την υπερασπιζόμαστε.

Η συμμετοχή στη χθεσινή διαδήλωση σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ενώ οι οργανωτές και η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει αριθμό διαδηλωτών. Φαίνεται όμως ότι η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη αφού πολύ πριν τις 11 το πρωί που ήταν το ραντεβού των διαδηλωτών οι δρόμοι είχαν καταληφθεί από διαδηλωτές.

Αφορμή για τη νέα διαδήλωση αποτέλεσε η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης να προσχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση 6 Νοσοκομείων και 27 κέντρων που παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό, αφού η εξέλιξη αυτή εκτός από τις συνέπειες που θα έχει στις παροχές υγείας των πολιτών, θα οδηγήσει σε απολύσεις και να αντικατασταθούν από ελαστικά εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα αλλά και αυξημένα ωράρια.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις δηλώνει ότι οι νέες διοικήσεις είναι διατεθειμένες να συζητήσουν το νέο εργασιακό καθεστώς προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου