Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις ρατσιστικές αιμοδοσίες της Χρυσής Αυγής




Μετά τις εισβολές σε Νοσοκομεία (Τρίπολη, Καλαμάτα, Νίκαια) και τις  προσπάθειες της Χρυσής Αυγής  και των τραμπούκων της να αποκτήσουν «κοινωνική αναφορά», στους χώρους των Νοσοκομείων, επανέρχονται το Σάββατο 27/04/2013 με Πανελλαδική Αιμοδοσία, ενταγμένη στις αρχές και τα ιδανικά τους «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η εμμονή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας  και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι  σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για την διεξαγωγή της Αιμοδοσίας και να μην επιτρέψουμε την μετατροπή τους από την Χρυσή Αυγή σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας».

Είναι τέλος υποχρέωση  του Υπουργείου Υγείας, να πάρει ΑΜΕΣΑ όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της Αιμοδοσίας από την Χρυσή Αυγή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου