Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για το νοσοκομείο της Πρέβεζας


Ο λαός της Πρέβεζας... μίλησε! Σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το χώρο του Νοσοκομείου και κατέληξε σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, συνδικάτα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες του Νομού Πρέβεζας ένωσαν τη φωνή τους για να πουν ένα «Φτάνει πια» στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού και να διατρανώσουν ότι: «Θέλουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο μας...».

Οι πολίτες της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, που κατευθύνθηκε στο Φόρο, διέσχισε τη Λεωφόρο Ειρήνης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και της Τρόικας και υπέρ της δημόσιας, δωρεάν Υγείας και μέσω της Καρυωτάκη, ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην παραλία της πόλης.


Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και μέλος της Επιτροπής Υγείας, κ. Στρατής Βουγέλης ο οποίος αναφέρθηκε στη ραγδαία υποβάθμιση που έχει υποστεί το Νοσοκομείο τα τελευταία 2 χρόνια χάνοντας το 30% του στελεχιακού του δυναμικού.
«Οι προσλήψεις μηδενίστηκαν, αποδεκατίστηκε το προσωπικό και κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας ολόκληρα τμήματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Βουγέλης, υπογραμμίζοντας ότι: «Τον Δεκέμβριο δώσαμε μάχη προκειμένου να ανάψουν για λίγες ώρες τα καλοριφέρ».


Ο κ.Βουγέλης άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι Τρόικα και ΔΝΤ επιθυμούν να μετακυλίσουν το κόστος της υγείας στους πολίτες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τον κοινό αγώνα όλων ο σχεδιασμός αυτός θα ανατραπεί.
Το λόγο πήραν επίσης κατά σειρά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, Χρήστος Δημόπουλος, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου κ. Νικολόπουλος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ.Φλούδας και εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο καρδιολόγος Γιάννης Νόβας.
Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Φραγκούλης και Κοσμάς Κορωναίος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Νέσσερης, Γιάννης Ρέντζος και Γιώργος Νίτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κωτσαντής, ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, πλαισιωμένος από μέλη του Δ.Σ, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο Τάσο Κοντομίχη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΤΕΕ Τάκης Παππάς, ο συντονιστής της ΝΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ Φώτης Ζέρβας.

Μαζική ήταν η παρουσία της διοίκησης και μελών της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας.
Μεγάλα μπλοκ και μαζική παρουσία είχε το ΠΑΜΕ Πρέβεζας, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων, ενώ το «παρών» έδωσε και πολυάριθμη ομάδα αντιεξουσιαστών.
Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των μαθητών της Πρέβεζας, που με τα συνθήματά τους και τον παλμό τους έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην κινητοποίηση.
Το συλλαλητήριο αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα πως οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας, θα το «παλέψουν». Ο αγώνας για δημόσια, δωρεάν Υγεία συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου