Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 15/12/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:1120
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συνάδελφοι,
    Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και εκπρόσωποι Σωματείων, συναντηθήκαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, κατά τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Τρίτη 15/12/2015 στις 10.00πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας και είχε μεγάλη συμμετοχή.
    Ζητήσαμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ και τη διόρθωση νέων αδικιών που περιγράφουμε στο κάλεσμα για τη Συγκέντρωση που σας κοινοποιήσαμε.
    Θέσαμε τα αιτήματα και πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:
1.Μείωση Επιδόματος Ευθύνης των Προϊσταμένων των τμημάτων, της Ιατρικής και  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων στα 150€ (από 250€).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα διορθωθεί στο υπό ψήφιση Μισθολόγιο με την επαναφορά του σημερινού ύψους του επιδόματος στα 250ευρώ, όπως και των άλλων προϊσταμένων τμημάτων του Δημόσιου Τομέα
2.Οι βασικοί μισθοί μειώνονται δραστικά. Ως εκ τούτω οι νεοδιόριστοι και οι νέοι υπάλληλοι στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη θα έχουν μικρότερο μηνιαίο μισθό από τους υφιστάμενους σήμερα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Γλιτώσαμε τα χειρότερα. Είναι επιτυχία που κρατήσαμε σε αυτό το ύψος τους μισθούς.
Ζήτησε ο Υπουργός από την ΠΟΕΔΗΝ να πανηγυρίσουμε για την μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, από την οποία προέκυψαν  νέες περικοπές των μισθών μας, που συνολικά στη πενταετία αγγίζουν το 50%.
3.Ο συντάξιμος μισθός θα μειωθεί περαιτέρω.  Η προσωπική διαφορά είναι στάχτη στα μάτια καθ’ ότι παραμένει ευάλωτη για περικοπή σε μελλοντικές μισθολογικές παρεμβάσεις (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:  Θα φτιάξουμε την οικονομία και δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις!!!
    4. Τα Νυκτερινά – Αργίες – Υπερωρίες πετσοκόβονται, αφενός επειδή υπόκεινται σε ποσοστιαία μείωση και αφετέρου επειδή μειώνεται το ωρομίσθιο (1/280 σε μικρότερο βασικό μισθό).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Είναι αδικία. Δεν μπορούμε να το διορθώσουμε σε αυτό το Νομοσχέδιο. Θα επιδιώξουμε σε επόμενα του Υπουργείου Υγείας.
    5. Σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου παύει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν γνωρίζει το θέμα. Συμφωνώ μαζί σας θα το δούμε.
6. Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση αφού το σχετικό καθεστώς θα ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έως 31/12/2017. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίστανται Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στα οποία να χορηγείται Μισθολογικό Επίδομα. Δηλαδή προωθείται η αφαίρεση δικαιούχων ή η συνολική κατάργηση του Επιδόματος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Η ΤΡΟΙΚΑ ζητούσε την άμεση περικοπή του. Να θεωρείτε επιτυχία που παραμένει υπό αμφισβήτηση!!!
7. Περικόπτεται το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων καθ’ ότι επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν μπορούμε να το διορθώσουμε. Θα δούμε αργότερα.
Σχόλιο: εκεί που μας χρωστάγανε θα μας πάρουν και το βόδι.
8. Παγώνει η μισθολογική εξέλιξη στα κλιμάκια έως 31/12/2017. Μία από τα ίδια με το προηγούμενο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Είναι επιτυχία της κυβέρνησης αυτό στο μισθολόγιο.
    Για το ζήτημα της Αξιολόγησης καθώς επίσης την συστηματική απαξίωση του ΕΣΥ, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και την ένταξη στα ΒΑΕ προαναγγείλαμε στον Υπουργό δυναμικές κινητοποιήσεις.
    Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να κρύψει την πραγματικότητα. Πραγματικότητα της πιστής εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που σαρώνει ότι Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό και δικαίωμα μας έχει απομείνει.
    Συνεχίζουμε τους δυναμικούς αγώνες μας.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
6 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:
  • ΤΗΝ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  • ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου