Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV για τις συνθήκες εργασίας στα μαγειρία του ΓΝΑΝ


Μια αποκαλυπτική καταγγελία εργαζόμενης στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για λιποθυμίες ως φυσικό επακόλουθο των εξαντλητικών ωραρίων αποδεικνύει με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο την τραγική πραγματικότητα που επικρατεί μέσα στα νοσοκομεία του νησιού.

Η καταγγελία της Μαριάνθης Παγκάλου, που εργάζεται στα μαγειρεία του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, καταδεικνύει την πραγματικότητα μέσα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που υπολειτουργεί, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Η 60χρονη εργαζόμενη δούλευε επί ένα μήνα χωρίς ρεπό με αποτέλεσμα από την υπερκόπωση να λιποθυμήσει, όπως λέει η ίδια.

Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, που δουλεύουν διπλοβάρδιες χωρίς να πληρώνονται για τη δεύτερη βάρδια, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, ακόμα ένα περιστατικό διαδραματίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για έναν ασθενή, ο οποίος εκείνη την ώρα εξεταζόταν στο Πνευμονολογικό Ιατρείο, καθώς ολόκληρο το παράθυρο ξεκόλλησε με πορεία κατευθείαν προς τον ίδιο. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί βρήκε εμπόδιο και σταμάτησε την πορεία του. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες.

Επίσημη απάντηση από τη διοίκηση δεν υπάρχει, καθώς ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, που αναπληρώνει το διοικητή, δεν είναι ενήμερος για τα περιστατικά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ  σε video όπως προβλήθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου