Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

Σχετικά με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV και δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ για την εγκατάλειψη των ορόφων της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

  • Η επίσκεψη του συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού στο Νοσοκομείο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε  με δική τους πρωτοβουλία και όχι με δική μας, αφού είχε προηγηθεί δική μου όχληση προ εικοσαημέρου για προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στο Νοσοκομείο σχετικά με την έλλειψη προσωπικού . Επίσης η επίσκεψη του συνεργείου στους  χώρους της παλιάς πτέρυγας δεν έγινε με δική μου παρότρυνση, ούτε άλλου μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων.
  • Λόγω ενδεχομένως του περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου δεν μεταδόθηκαν οι δηλώσεις που έκανα για το θέμα, ούτε οι διευκρινήσεις που έδωσα τηλεφωνικά, για το ότι οι χώροι των κλινικών της παλιάς πτέρυγας είναι άδειες λόγω της μετακίνησης των κλινικών στη νέα πτέρυγα σε χώρους πολύ καλύτερους και πιο κατάλληλους. Επίσης ανέφερα  ότι η συστέγαση των κλινικών του χειρουργικού τομέα έγινε αναγκαστικά λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και ότι ζητούμε να διοριστεί προσωπικό στο Νοσοκομείο για να μπορέσουν οι κλινικές να λειτουργήσουν χωριστά όπως πριν.  Δυστυχώς αυτά δεν μεταδόθηκαν, αλλά μεταδόθηκε απόσπασμα από παλιότερη μου δήλωση για το θέμα.
  • Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουμε υποχρέωση, εφόσον κρίνεται απαραίτητο να δημοσιοποιούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον  εργασιακό μας χώρο για να πιέζεται η κυβέρνηση να δίνει λύσεις. Στα πλαίσια αυτή της δημοσιοποίησης των προβλημάτων  είναι και η συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών, δυστυχώς όμως η πίεση του τηλεοπτικού χρόνου και το μοντάζ κάποιες φορές δεν αποτυπώνει στο τελικό ρεπορτάζ το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Επίσης δεν έχουμε εμείς τη δυνατότητα να επιλέγουμε πότε ένας τηλεοπτικός σταθμός μπορεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και έτσι η χρονική στιγμή που θα γίνουν κάποια  ρεπορτάζ είναι θέμα συγκυριών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έτυχε και συνέπεσε με την απόφαση του Υπουργείου να απομακρύνει τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και να τα αφήσει χωρίς διοικητές, και δεν θα πρέπει να γίνεται σχετικός συνειρμός. Αν αντίθετα τα σχετικά ρεπορτάζ γίνονταν πριν 10 ημέρες κάποιοι ενδεχομένως να θεωρούσαν ότι γίνεται για να επηρεάσει την (υποτιθέμενη) αξιολόγηση των διοικητών, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
  • Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Νοσοκομείο και όχι η απαξίωση του έργου που έχει γίνει και γίνεται από το προσωπικό σε συνεργασία με τη διοίκηση για να μπορεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  να παρέχει τις όσο το δυνατόν καλύτερες  υπηρεσίες μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες  έλλειψης προσωπικού και πόρων που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γιώργος Μανουσάκης
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου