Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ygeianet.gr: ο κυβερνητικός συνδικαλισμός "στα κάγκελα" !


Σφοδρή επίθεση εναντίον του διοικητή της 2ης ΥΠΕ εξαπέλυσε με δημοσίευμα της η σελίδα ygeianet.gr του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα, επειδή ο συγκεκριμένος ΔΥΠΕαρχης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε των αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ «αναξιοκρατική, πρόχειρη, αναποτελεσματική και αδιέξοδη».
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και η σελίδα του αντί να πάρουν θέση επί της ουσίας για το ότι εγκαταλείπεται πλήρως από την κυβέρνηση η υλοποίηση  του χρόνιου αιτήματος  του συνδικαλιστικού κινήματος (και θέση του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ) για αλλαγή του μοντέλου διοίκησης στα Νοσοκομεία χωρίς διοικητές - manager, επέλεξαν τον δρόμο της προσωπικής επίθεσης σε κάποιον  παράγοντα που αμφισβήτησε την όλη διαδικασία αξιολόγησης των διοικητών που υλοποίησαν τις μνημονιακές πολιτικές και θα αντικατασταθούν από άλλους που θα κάνουν το ίδιο.
Ουσιαστικά με αυτό το δημοσίευμα λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του Υπουργείο Υγείας, που προετοιμάζει το επικοινωνιακό έδαφος για τον εξοβελισμό του όποιου αμφισβητία. Τί κρίμα μια σελίδα που ξεκίνησε ως η προμετωπίδα αμφισβήτησης των κυβερνητικών καταστροφικών επιλογών στην υγεία να μετατρέπεται σε όργανο κυβερνητικού συνδικαλισμού...
Παράλληλα, με το δημοσίευμα καλύπτουν μια διαδικασία  εξόφθαλμα αδιαφανή, αφού όχι μόνο δεν δημοσιοποιήθηκαν τα αποτέλέσματα και οι βαθμολογίες της αξιολόγησης, αλλά ούτε καν ανακοινώθηκε ποιοι διοικητές Νοσοκομείων θα παραμείνουν.
Τί σχέση μπορεί άραγε να έχει η αριστερά με τέτοιες πρακτικές που δεν απέχουν ούτε στο ελάχιστο από όσα βιώναμε τα προηγούμενα χρόνια από τις εθνοσωτήριες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -ΝΔ;
Η στοχοποίηση και η διαπόμπευση των όποιων αμφισβητιών των κυβερνητικών επιλογών στο χώρο της υγείας έχει στο παρελθόν συμβεί πολλές φορές, ελάχιστες φορές όμως από συνδικαλιστές που φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν τόσο ένθερμα την αδιαφάνεια στα θέματα επιλογής στελεχών διοίκησης και την πιστή εφαρμογή ενός διοικητικοκεντρικού μοντέλου διοίκησης για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου