Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου 2 και 3 Δεκέμβρη

Η φωτογραφία της συγκέντρωσης της Αθήνας (από τη σελίδα της ΠΟΕΔΗΝ) από μόνη της γελοιοποιεί την εκτίμηση της πρασινομπλέ ηγεσίας της Ομοσπονδίας μας για 2000 συμμετέχοντες

Δυστυχώς ούτε η πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, ούτε η διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης μπόρεσαν να συσπειρώσουν αρκετά μεγάλο αριθμό συναδέλφων. Η φωτογραφία της συγκέντρωσης της Αθήνας (από τη σελίδα της ΠΟΕΔΗΝ) από μόνη της γελοιοποιεί την εκτίμηση της πρασινομπλέ ηγεσίας της Ομοσπονδίας μας για 2000 συμμετέχοντες.

Κατά τη γνώμη μου αιτία της αποτυχίας μας να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους σε αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν η χρονική επιλογή για να γίνει η απεργία και η συγκέντρωση. Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επιμείναμε στο ότι τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη κινητοποιήσεις των συνομοσπονδιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η προκήρυξη κλαδικής απεργίας ενέχει μεγάλους κινδύνους αποπροσανατολισμού του κεντρικού στόχου των κινητοποιήσεων και προκαλεί κίνδυνο αποτυχίας τους. Η πρασινομπλε ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, παρά το ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν γενική απεργία για 3/12, επέμειναν στο να γίνει η κλαδική απεργία και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ μια μέρα πριν στις 2/12 παρά το ότι προτάθηκε η μεταφορά της. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αποτυχία στη σημερινή απεργία και κινητοποίηση, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστεί και στην αυριανή απεργία.

Δυστυχώς όσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σκέφτονται με κριτήριο πόσο αρεστοί θα φανούν στη Φώφη και στον Πλακιωτάκη και όχι με κριτήριο το πως θα δημιουργηθεί και θα μεγεθυνθεί ένα νέο μεγάλο μέτωπο αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής, οι αποτυχίες των απεργιών και των κινητοποιήσεων μας θα ακολουθούν η μία την άλλη.

Άλλωστε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που έχουν την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ πρόσκεινται σε μνημονιακά κόμματα και οι περισσότεροι από την ηγεσία αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της; 5ης Ιούλη. Συνεπώς δεν τους ενδιαφέρει πως θα κατεδαφιστεί η μνημονιακή πολιτική, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως θα διατηρήσουν τις θέσεις τους (και αυτοί).

Γιώργος Μανουσάκης 2/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου