Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ προς τους βουλευτές Λασιθίου για το Σ/Ν Υπουργείου Υγείας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου απέστειλε το Σάββατο 21/6 επιστολή προς τους βουλευτές του ν. Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Δερμιτζάκη σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας  την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25/6  συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής.
Η επιστολή που απεστάλη αναφέρει τα παρακάτω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2-4 Άγ. Νικόλαος
Τηλ. 2841026604 - 6972341889
syllogosergan1@gmail.com

Προς: βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Δερμιτζάκη
21/6/14 
κύριοι βουλευτές

Την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25/6 συζητείται στην ολομέλεια του Πρώτου Θερινού Τμήματος της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών-μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις».

Επί του συγκεκριμένου Σ/Ν θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε δύο άρθρα για τα οποία έχουμε ως Σύλλογος ισχυρές αντιρρήσεις:
Στο άρθρο 26 με ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.
Στο άρθρο 46 με ρυθμίσεις για την καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ
Πιο αναλυτικά:

Με το άρθρο 26 συμπτύσσονται τα περιφερειακά τμήματα της ΕΝΕ από 13 σε 4 και ουσιαστικά καταργείται το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, αφού συγχωνεύεται με αυτό της Αττικής. Το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της ΕΝΕ τα τελευταία χρόνια έχει αξιοζήλευτο έργο τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, ενώ είναι οικονομικά αυτάρκες και βιώσιμο, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΝΕ. Το περιφερειακό τμήμα της ΕΝΕ Κρήτης εκπροσωπεί και εξυπηρετεί περισσότερους από 1.000 νοσηλευτές στο νησί μας και η κατάργηση του θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα γι΄ αυτό τον επαγγελματικό και επιστημονικό  πληθυσμό.
Ακόμη με το συγκεκριμένο άρθρο καταργείται η απλή αναλογική και η παραταξιακή εκπροσώπηση στις εκλογές των οργάνων της ΕΝΕ και επανέρχεται η ενισχυμένη αναλογική και το ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που αποτελεί πισωγύρισμα για τις δημοκρατικές διαδικασίες στο συγκεκριμένο θεσμό, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Ακόμη, με το άρθρο 46 του συγκεκριμένου Σ/Ν καθιερώνεται η δυνατότητα διεξαγωγής απογευματινών τακτικών ιατρείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ με δαπάνη που θα βαρύνει τους ασθενείς, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση αλλοιώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, μετακυλύει το κόστος των χειρουργείων  στους ασθενείς σε μια εποχή στην οποία η μεγάλη πλειονότητα του λαού δοκιμάζεται οικονομικά και καθιερώνει ένα σύστημα υγείας δύο ταχυτήτων (για τους έχοντες και τους μη έχοντες).

κύριοι βουλευτές
Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν τις παρατηρήσεις- αντιρρήσεις του Συλλόγου μας επί των δύο αυτών άρθρων του Σ/Ν και να κινηθείτε με κάθε δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση της απόσυρσης τους

Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

ο Πρόεδρος     η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης        Π. Κιτοπούλου

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΔΥΠΕΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή