Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Aνακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την απεργιακή κινητοποίηση της 18/06/2014 και τη συνάντηση με το νέο υπουργό υγείας Μ. Βορίδη

ΑΘΗΝΑ 18/6/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3218
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με μεγάλη συμμετοχή των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Ιουνίου, η 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.
Μαζικά και δυναμικά πάνω από 3000 υγειονομικοί διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά των μεταρρυθμιστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων βρίσκονται στο «κόκκινο» και το προσωπικό που απέμεινε είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Έως τέλος του χρόνου αναμένεται να αποχωρήσουν με συνταξιοδοτήσεις πάνω από 5000 υγειονομικοί.
Η κυβέρνηση μετακυλύει το κόστος στις τσέπες των πολιτών, συρρικνώνει και ιδιωτικοποιεί υφιστάμενες δραστηριότητες.
Με το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης κατασκευάζονται νέοι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι θα τίθενται σε διαρκή κινητικότητα και θα κινδυνεύουν με Διαθεσιμότητες – Απολύσεις.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ
• να συμπράξουμε στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ διάλυσης και ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων και Κοινωνικών υπηρεσιών.
• να συμπράξουμε στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για νέες Διαθεσιμότητες – Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και μειώσεις μισθών
20.000 υγειονομικοί ενυπόγραφα έως σήμερα αρνούνται να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση.
Έως τέλος του μήνα η ΑΡΝΗΣΗ θα είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων με τον νέο Υπουργό Υγείας κο. Μάκη Βορίδη, κατά την οποία ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει το Νόμο της Αξιολόγησης. 

Την Τετάρτη 25/06/2014 και στις 10π.μ. θα γίνει νέα συνάντηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και οι Υγειονομικοί.

Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στη Συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών προς ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους για επαναπρόσληψη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου