Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων προς τους βουλευτές του νομού για το Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


Αρ. Πρωτ. 29 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Προς τους Βουλευτές νομού Χανίων 

Την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25/6 συζητείται στην ολομέλεια του Πρώτου Θερινού Τμήματος της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών-μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις».
Επί του συγκεκριμένου Σ/Ν θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε δύο άρθρα για τα οποία έχουμε ως Σύλλογος ισχυρές αντιρρήσεις:
• Στο άρθρο 26 με ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.
• Στο άρθρο 46 με ρυθμίσεις για την καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ
Πιο αναλυτικά:
Με το άρθρο 26 συμπτύσσονται τα περιφερειακά τμήματα της ΕΝΕ από 13 σε 4 και ουσιαστικά καταργείται το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, αφού συγχωνεύεται με αυτό της Αττικής. Το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της ΕΝΕ τα τελευταία χρόνια έχει αξιοζήλευτο έργο τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, ενώ είναι οικονομικά αυτάρκες και βιώσιμο, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΝΕ. Το περιφερειακό τμήμα της ΕΝΕ Κρήτης εκπροσωπεί και εξυπηρετεί περισσότερους από 1.000 νοσηλευτές στο νησί μας και η κατάργηση του θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα γι΄ αυτό τον επαγγελματικό και επιστημονικό πληθυσμό.
Ακόμη με το συγκεκριμένο άρθρο καταργείται η απλή αναλογική και η παραταξιακή εκπροσώπηση στις εκλογές των οργάνων της ΕΝΕ και επανέρχεται η ενισχυμένη αναλογική και το ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που αποτελεί πισωγύρισμα για τις δημοκρατικές διαδικασίες στο συγκεκριμένο θεσμό, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δίνει το δικαίωμα να λειτουργεί Κ.Ε.Κ και να διαχειρίζεται κονδύλια χωρίς την έγκριση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού συνεδρίου.
Ακόμη, με το άρθρο 46 του συγκεκριμένου Σ/Ν καθιερώνεται η δυνατότητα διεξαγωγής απογευματινών τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ με δαπάνη που θα βαρύνει τους ασθενείς, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση αλλοιώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, μετακυλύει το κόστος των χειρουργείων στους ασθενείς σε μια εποχή στην οποία η μεγάλη πλειονότητα του λαού δοκιμάζεται οικονομικά και καθιερώνει ένα σύστημα υγείας δύο ταχυτήτων (για τους έχοντες και τους μη έχοντες).
Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις- αντιρρήσεις του Συλλόγου μας επί των δύο αυτών άρθρων του Σ/Ν και να κινηθείτε με κάθε δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση της απόσυρσης τους

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου