Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!



ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ»!
Μια εξαιρετικά δυσάρεστη «έκπληξη» επιφυλάσσει το πέρας τουκαλοκαιριού για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» (22/06), η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά από απαίτηση της τρόικας, ετοιμάζει σχέδιο μειώσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αποφοίτων λυκείου.
Η κατεύθυνση που επιθυμούν οι δανειστές είναι σαφής: Οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή σε επίπεδα που δεν εξασφαλίζουν ορισμένες φορές ούτε τα ελάχιστα ώστε να ζει μια οικογένεια με αξιοπρέπεια. Με απλά λόγια, "διαίρει και βασίλευε"...
Μάλιστα, η πολιτική αυτή που θα διαιρεί ακόμη περισσότερο τους δημοσίους υπαλλήλους και θα εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό, θεωρείται « κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή».
Η μελέτη για την παρουσίαση της εκπονείται ήδη από εμπειρογνώμονες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στον Σεπτέμβριο.
Οι κύριες προβλέψεις και κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που είναι άκρως χαρακτηριστικές για το ποιος είναι ο σκοπός του «διπλού» αυτού μισθολογίου, είναι οι εξής:
-- Να μειωθεί (δραματικά) ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί πως μετά από τις μειώσεις που έχουν ήδη γίνει φτάνει τα …780 ευρώ τον μήνα. Κρίνεται λοιπόν τόσο μεγάλος που πρέπει πλέον να προσεγγίζει τα 580 ευρώ ανά μήνα ( 540 για νέους κάτω των 24).
--Να ανοίξει (ακόμη περισσότερο) η μισθολογική ψαλίδα μεταξύ εργαζομένων με διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης (Υποχρεωτική – Δευτεροβάθμια – Πανεπιστημιακή), ώστε παίρνοντας πόρους από τη μια κατηγορία και δίνοντας τους στην άλλη να διασπάσουν οποιαδήποτε έννοια αλληλεγγύης είτε ταξικής είτε απλά συναδελφικής.
ΜΠΟΝΟΥΣ… ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ»
Το ποσό αυτό θα αφορά, λοιπόν, μόνο τους υπαλλήλους που κρίνονται «παραγωγικοί», ενώ θα προκύπτει από τις μειώσεις (!) που θα γίνουν στους υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης. Η αποθέωση δηλαδή του κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων.
Αξίζει να σημειωθεί, πως από όλα αυτά τα βάρβαρα, ταξικά και αντικοινωνικά μέτρα, δεν προκύπτεικαν κάποιο δημοσιονομικό όφελος, που συνήθως χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τις μειώσεις των αποδοχών.
Εδώ ο στόχος είναι ακόμη πιο «σαφής» και επιδιώκεται ρητά από τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να αλλάξει η «νοοτροπία»! Να δημιουργηθεί μια άλλη κουλτούρα εργαζόμενου δηλαδή, που συμφωνεί να πάρει ελάχιστα παραπάνω, ενώ γνωρίζει ότι αφαιρέθηκαν από άλλους που τα έχουν εξίσου ανάγκη, ίσως και περισσότερη.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προωθούνται και άλλες αλλαγές που επιφέρουν μισθολογικές μειώσεις, όλες με το ίδιο πρόσημο βαρβαρότητας:
--Άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπάλληλοι όπως του Υπ. Οικονομικών.
--Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για καθηγητές, δασκάλους, ιατρούς και νοσηλευτές.
Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνειαντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών στους ενστόλους και στους δικαστικούςη τρόικα έχει δώσει «κατευθύνσεις» ώστε η όποια μισθολογική αναπροσαρμογή γίνει, να μην επηρεάσειτο συνολικό ύψος της μισθολογικής δαπάνης.
Έτσι, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προτίθεται να δημιουργήσει νέο μισθολόγιο που θα καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές, και έτσι αν κάποιος δεν προαχθεί δεν θα παίρνει αύξηση αποδοχών.
Κυριακή 22 Ιουνίου 2014
ΑΠΟ  iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου