Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μ. Ρολάκης, διευθυντής ΔΟΥ Ηρακλείου: Θα παραιτηθώ αλλά δεν θα υπογράψω να φύγει υπάλληλος από τη ΔΟΥ Ηρακλείου

Έτοιμος να παραιτηθεί μόλις ο κλοιός της αξιολόγησης των υπαλλήλων του σφίξει γύρω του δηλώνει ,στο Ράδιο Κρήτη, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου Μανόλης Ρολάκης .

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει , είναι κάθετος με την αξιολόγηση και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί με δική του υπογραφή να φύγει έστω κι ένας υπάλληλος από την υπηρεσία του.

Ο ίδιος έρχεται να συμπληρώσει την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ  λέγοντας πως τους έχει φορτώσει το υπουργείο 600 διαφορετικούς στόχους  που δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν καν αφού δεν τους δίδονται τα μέσα.

Μάλιστα τώρα τους μετέφεραν και την ευθύνη των προληπτικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, την οποία πήρε η ΓΓΔΕ από το ΣΔΟΕ.

Ο κ Ρολάκης  δηλώνει πως δεν μπορούν με το προσωπικό που διαθέτουν, με τις υπόλοιπες ευθύνες που τους βαρύνουν και κυρίως χωρίς χρήματα να κάνουν όπως πρέπει αυτούς τους ελέγχους. «Δεν μπορώ να ζητήσω από υπάλληλο μου να πάρει το αυτοκίνητο του και να πληρώσει από την τσέπη του τη βενζίνη για να πάει να κάνει έλεγχο στην άλλη άκρη του νομού Ηρακλείου», τονίζει χαρακτηριστικά .


Την ίδια ώρα η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ- ΔΟΥ) παρεμβαίνει με ανακοίνωση της στην  επιλογή του νέο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων αφήνοντας  αιχμές για αδιανόητους στόχους που τίθενται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά και για την βάρβαρη πολιτική που κλήθηκε να υλοποιήσει  ο Χάρης Θεοχάρης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στην παρέμβαση της ξεκαθάρισε πως όποιο πρόσωπο επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάλιστα τονίζει  πως η ΠΟΕ- ΔΟΥ αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην «λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το Χάρη Θεοχάρη, καθώς κι εκείνος ανέλαβε να εκτελέσει μία «βάρβαρη πολιτική»
Η ΠΟΕ –ΔΥΟ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για την μη επίτευξη των «αδιανόητων» στόχων που τίθενται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταγγέλλει δε τη διάσπαση των λειτουργιών της ΓΓΔΕ και του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως είχε ως αποτέλεσμα «η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί  πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.
 Επισημαίνει μάλιστα πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη φορολογική πολιτική η πολιτική ηγεσία και οι βουλευτές που ψηφίζουν.
Ελένη Βασιλάκη

Αναδημοσίευση από τη σελίδα EKRITI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου