Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Επιστολή με αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την υπουργική απόφαση για την  αναδιάρθρωση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας  


 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, προς το Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη με το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την υπουργική απόφαση για την  αναδιάρθρωση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

   Κύριοι Υπουργοί,                                                                                                      

μετά τα «πανηγυρικά» Δελτία Τύπου στις 13/2/23 των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας για την υπογραφή της ΚΥΑ για την αναδιάρθρωση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας, με νέα ποσά, νέες κατηγορίες και κάποιες νέες ειδικότητες, διατυπώθηκαν εγγράφως (δείτε ΕΔΩ) προς εσάς τόσο από το ΔΣ του συλλόγου μας όσο και από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, παρατηρήσεις για παραλείψεις και αδικίες που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο ΚΥΑ που είχε δημοσιοποιηθεί. 

Από την πλευρά μας ζητήσαμε να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο και να εκδοθεί μια νέα ΚΥΑ στις δύο παρακάτω κατευθύνσεις:

  • Διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς, χωρίς διαφοροποιήσεις για την ίδια  ειδικότητα  ανά φορέα εργασίας.
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων στη δημόσια υγεία – πρόνοια στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες χωρίς τους σχεδιαζόμενους πλασματικούς διαχωρισμούς.

Από τότε έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας, η ΚΥΑ δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ούτε έχει γίνει από τη πλευρά σας κάποια κίνηση για διάλογο με Ομοσπονδίες και σωματεία για το θέμα αυτό.

Επειδή το θέμα αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιες είναι οι προθέσεις σας για το θέμα, και αν σκοπεύετε να αποδεχτείτε τις παρατηρήσεις του συλλόγου μας και των άλλων σωματείων για το ζήτημα αυτό.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου