Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Επιστολή με το αίτημα να υπάρξει αποζημίωση της οφειλόμενης κανονικής άδειας που δεν είχε χορηγηθεί σε πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους


 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου επιστολή με το αίτημα να υπάρξει αποζημίωση της οφειλόμενης κανονικής άδειας που δεν είχε χορηγηθεί  σε πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους . Δείτε την επιστολή παρακάτω:

 Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, συμβασιούχοι εργαζόμενοι που λύθηκε η εργασιακή τους σχέση με το ΓΝΑΝ για διάφορους λόγους, έχουν υποβάλει προς το νοσοκομείο αιτήσεις αποζημίωσης της κανονικής άδειας που τους οφειλόταν και δεν την είχαν λάβει. Η αποζημίωση προβλέπεται  το Προεδρικό Διάταγμα 410/1988  (ΦΕΚ Α΄191/30.08.1988)  όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, όπου στο άρθρο 20 παρ. 4 αναφέρονται τα παρακάτω:

“4.Αν λυθεί η σχέση εργασίας μισθωτού με οποιοδήποτε τρόπο, πριν λάβει την κανονική άδεια που του οφείλεται, ο μισθωτός δικαιούται τις αποδοχές τις οποίες θα έπαιρνε, αν του εχορηγείτο η άδεια. “

Για το ίδιο θέμα σας είχαμε αποστείλει ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ σχετικό έγγραφο αίτημα στις 30/5/2022.

Όμως μέχρι στιγμής, παρότι έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τις αιτήσεις των εργαζομένων,  δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο αίτημα τους, όπως επίσης ούτε το ΔΣ του συλλόγου έχει λάβει κάποια απάντηση στο σχετικό έγγραφο αίτημα.

Καθότι γνωρίζουμε, αντίστοιχο αίτημα πρώην εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Νεάπολης αντιμετωπίστηκε θετικά, υπήρξε σχετική απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και καταβλήθηκε η σχετική αποζημίωση για τις ημέρες οφειλόμενης άδειας που δεν είχε χορηγηθεί μέχρι τη λύση της εργασιακής σχέσης. 

Επειδή το θέμα αφορά σε εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και επειδή έχει περάσει πάνω από ένα έτος από τις αιτήσεις χωρίς καμιά απάντηση, παρακαλούμε να  ανταποκριθείτε  άμεσα στα σχετικά αιτήματα των πρώην εργαζομένων και του συλλόγου εργαζομένων και να καταβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου