Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Επιστολή με διαμαρτυρία σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών και τα απλήρωτα οφειλόμενα σε προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων


 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και  προς την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κ. Γκάγκα επιστολή με διαμαρτυρία σχετικά με τις απλήρωτες  εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής  και τα απλήρωτα οφειλόμενα στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απασχοληθεί στα εμβολιαστικά κέντρα.  Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:    

Κύριε Υπουργέ και κυρία αν. Υπουργέ

 Το Νοέμβριο του 2021 η κυβέρνηση «αναγνωρίζοντας» το έργο των νοσοκομειακών γιατρών της πρώτης γραμμής όπως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, ενίσχυσε την αποζημίωση των επιπλέον εφημεριών τους.

Όμως αυτή η «ενίσχυση» δεν έχει πληρωθεί από το Μάιο του 2022 μέχρι σήμερα.

Εδώ και 10 μήνες οι γιατροί  της πρώτης γραμμής, πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι. Αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος 300 με 400 ευρώ για τον κάθε γιατρό, κάθε μήνα. Αντί δηλαδή αυτοί οι ιατροί των ειδικοτήτων που περιλαμβανονται στην τροπολογία να αμείβονται παραπάνω, παίρνουν λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν\ πριν.

Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σε 12 ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων οφείλονται από 7.000 έως 10.000 ευρώ στον καθένα.

 Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πότε θα πληρωθεί αυτή η σκληρή εργασία που έχουν πραγματοποιήσει.

 Η απόλυτη απαξίωση, μετά τα "χειροκροτήματα", ήρθε με την εντελώς παράλογη περικοπή της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας των γιατρών της πρώτης γραμμής.

Γι΄ αυτό, απαιτούμε εδώ και τώρα την αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Ακόμη, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απασχοληθεί στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου μας οφείλονται πρόσθετες αμοιβές για απασχόληση τα Σάββατα,  από το Νοέμβριο του 2021 και για όλους τους επόμενους μήνες του 2021 και του 2022.

 Παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να γίνει άμεσα η πληρωμή των οφειλόμενων αμοιβών.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου