Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ AΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 
Καταγγέλουμε την τιμωρητική μετακίνηση της εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός Αργυρής Ερωτοκρίτου, μαχόμενης νοσοκομειακής γιατρού και μέλους του Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ.

Ο διοικητής του Ευαγγελισμού μετακινεί μια μάχιμη και έμπειρη γιατρό απο την τραγικά υποστελεχωμένη Ε Παθολογική του νοσοκομείου, στην πολυκλινική Αθηνών όπου πρακτικά θα κάνει εξωτερικό ιατρείο Κέντρου Υγείας. Πρόκειται για μια συνδικαλιστική δίωξη με αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου Ευαγγελισμος, αλλά και με αρνητική επίπτωση στις αποδοχές της συναδέλφου, αφού δεν θα κάνει εφημερίες.

Η Αργυρή πρωταγωνίστησε στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Γενικού Κρατικού που ακύρωσαν την φιέστα που έστησε το Υπουργείο Υγείας, πάνω στην εργασιακή εξουθένωση των εργαζόμενων, σ ένα νοσοκομείο με βασικές κλινικές υπο κατάρρευση.

Η Αργυρή πρωταγωνιστεί στούς μεγάλους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών για την δημόσια και δωρεάν υγεία.

Η Αργυρή δεν πρέπει να βρίσκεται στα πόδια τους.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί είμαστε στο στόχαστρο της ολοκληρωτικής αντίληψης της κυβέρνησης, έχοντας υποστεί σειρά διώξεων, επειδή αγωνιζόμαστε πάντα με το κεφάλι ψηλά για να σωθεί ο λαός.

Ο λαός μας που βρίσκεται στούς δρόμους τους δίνει την απάντηση, για να μην ξεχαστεί κανένα έγκλημα, ούτε της δημόσιας υγείας,για το οποίο είναι υπόλογοι ο διοικητής και οι πολιτικοί του προιστάμενοι.

Η αντιδημοκρατική-ολοκληρωτικής αντίληψης ενέργεια του διοικητή του Νοσ.Ευαγγελισμός  μας βρίσκει όλους απέναντι.

Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του μεγαλειώδους κινήματος που σαρώνει τη χώρα, για την υπεράσπιση των δημόσιων- κοινωνικών αγαθών. Του μεγαλειώδους κινήματος που θα σαρώσει στο πέρασμα του τους υπαλλήλους των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και τούς νοσταλγούς των ανελεύθερων καθεστώτων.

Κάτω τα χέρια απο την Αργυρή!

Καλούμε συνδικάτα και συλλογικότητες με πρώτες την ΟΕΝΓΕ και ι την ΠΟΕΔΗΝ  να ορθώσουν ανάστημα δίπλα στην συναδέλφισσα!

Και αυτή η δίωξη θα πέσει στο κενό!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Άγιος Νικόλαος 20/3/23

ΔΣ συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου