Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



ΑΘΗΝΑ 6/3/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 32

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το 1857 εργαζόμενες της Νέας Υόρκης βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να πουν ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Η.Π.Α.

Το 1910 η 8η Μάρτη καθιερώθηκε σ’ ολόκληρο τον κόσμο ως Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Από το 1975 ο εορτασμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Ο δρόμος, προκειμένου η ίση μεταχείριση στην εργασία να γίνει πράξη, ήταν δύσκολος και μακρύς!
Σ’ αυτόν τον δρόμο η γυναίκα και ο άνδρας βάδισαν δίπλα-δίπλα, χτίζοντας μια κοινωνία με περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

Σήμερα, 161 χρόνια μετά την εξέγερση της Νέας Υόρκης, και με άλλοθι την οικονομική κρίση στη χώρα μας, οι διακρίσεις και οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών εντείνονται. Η κατάλυση των ατομικών και εργασιακών είναι μια πραγματικότητα!

Το Ε.Σ.Υ αποτελεί την επιτομή της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ίσης μεταχείρισης, με την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Οι γυναίκες εργαζόμενες σε Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ βιώνουν σκληρές και ανελέητες συνθήκες εργασίας, ολοένα επιδεινούμενες!

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στέκεται με σεβασμό απέναντι στη γυναίκα εργαζόμενη, στη γυναίκα μητέρα, στη γυναίκα επιστήμονα.

Τιμούμε τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και τους διαχρονικούς αγώνες της για την αποδοχή των αρχών ισότητας! Εξυμνούμε την πολυδιάστατη προσφορά της σε όλους τους τομείς – Κοινωνία, Πολιτική, Οικονομία, Συνδικαλισμό, Οικογένεια, Εθελοντισμό...
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, προσλήψεις σε Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ, αύξηση της χρηματοδότησης, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου