Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 28/3/2018

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28/3/2018, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.
.
Στα θέματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, πέρα από τα τυπικά, κράτησα την παρακάτω στάση:

Στο θέμα που αφορούσε στην κατανομή των χώρων της πρώην καρδιολογικής κλινικής ανέφρεα τα παρακάτω:
Είναι αρνητικό που η συζήτηση για την κατανομή των χώρων της παλιάς καρδιολογικής γίνεται και η απόφαση λαμβάνεται 3 μήνες μετά την παράδοση της νέας καρδιολογικής και δύο μήνες μετά τη μεταφορά της κλινικής.
Η χωροθέτηση θαλάμου νοσηλείας στην παλιά καρδιολογική για νοσηλεία σε περίπτωση αυξημένης πληρότητας της παθολογικής, θα αυξήσει τον αριθμό των κλινών του νοσηλευτικού τμήματος της παθολογικής, κάτι που σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του τμήματος θα έχει αρνητική επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών. Γι΄αυτό διαφωνώ με την εισήγηση.
Ανέφερα επίσης ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος της παθολογικής έχει εγγράφως εκφράσει την αντίρρηση του σχετικά με την αύξηση των κλινών νοσηλείας πέραν των 27.
.
Στο  θέμα που αφορούσε στην επερχόμενη λήξη της σύμβασης με εργολαβική εταιρία για την τραπεζοκομία εξέφρασα την άποψη ότι οποιαδήποτε λύση εξεταστεί ώστε να φτάσουμε σε ατομικές συμβάσεις ΙΔΟΧ θα πρέπει να περιλαμβάνει οκτάωρη εργασία των εργαζομένων και όχι εξάωρη, επειδή α) οι νυν εργαζόμενες εργάζονται και αμείβονται από την εργολαβική εταιρία για οκτάωρη εργασία και η μεταβολή σε εξάωρη θα μειώσει τις αποδοχές τους β) η εξάωρη εργασία αποτελεί ελαστική μορφή εργασίας και λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων και των αμοιβών τους.

Στο θέμα που αφορούσε σε ανάγκη μετακίνησης καρδιολόγου για το μήνα Απρίλιο από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Σητείας συμφώνησα με την πρόταση για κάλυψη των κενών εφημεριών καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και διενέργεια  των υπόλοιπων εφημεριών του ιατρού στο Νοσοκομείο Σητείας.

Γιώργος Μανουσάκης
εκπρόσωπος των εργαζομένων πλην ιατρών στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου