Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Όχι στον “εσωτερικό κανιβαλισμό” Ναι στη δυναμική διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρ. Πρωτ.: 987                                                                                                           22/3/2018

Όχι στον “εσωτερικό κανιβαλισμό”
Ναι στη δυναμική διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων 

Με αφορμή συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου σχετικά με άστοχες πρωτοβουλίες της διοίκησης για επιπλέον ανάθεση  καθηκόντων σε εργαζόμενους και τμήματα, ως ΔΣ του Συλλόγου θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Αυτό που θα πρέπει να αποφευχθεί είναι ο "εσωτερικός κανιβαλισμός", δηλαδή να προσπαθεί ένας εργαζόμενος, ένα τμήμα, μία υπηρεσία να φορτώσει καθήκοντα στον άλλο εργαζόμενο, στο άλλο τμήμα, στην άλλη υπηρεσία.

Οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας, που αν ένα κρίκος σπάσει ή είναι αδύναμος, σταματά ή δυσκολεύει πολύ η σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Κάθε τμήμα έχει τα δικά του προβλήματα και δυσκολίες, που αν κάποιος δεν έχει εργαστεί σε αυτό δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματα και ποιο το μέγεθος τους.

Όπως έχει επισημανθεί, στο Νοσοκομείο μας το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα οξύ σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες, σε κάποια τμήματα ίσως λίγο οξύτερο, αλλά παντού υπαρκτό και ιδιαίτερα έντονο.

Αν επικρατήσει στο Νοσοκομείο αυτή η λογική του "εσωτερικού κανιβαλισμού", θα βρεθούμε στο τέλος να τσακωνόμαστε συνεχώς μεταξύ μας, το ένα τμήμα με το άλλο, η μία υπηρεσία με την άλλη για το ποιος θα φορτώσει καθήκοντα και δουλειές στον άλλο, και ο πραγματικός υπαίτιος, η κυβερνητική πολιτική που προκαλεί την έλλειψη προσωπικού, θα είναι στο απυρόβλητο.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτή την αυτοκαταστροφική λογική, και ας κοιτάξουμε πως θα αναδείξουμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και πώς θα διεκδικήσουμε προσλήψεις για την επίλυση του.


ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου