Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Λουλούδια και ενημερωτικό υλικό για την ημέρα της Γυναίκας από το Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ



Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Ημέρα της Γυναίκας μοίρασε στις εργαζόμενες του ΓΝΑΝ κόκκινα τριαντάφυλλα καθώς και ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της Ημέρας και τους αγώνες από τους οποίους προέκυψε. Στις ανακοινώσεις που μοιράστηκαν, μεταξύ άλλων αναφερόταν τα παρακάτω:

Το 1857 εργαζόμενες της Νέας Υόρκης βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να πουν ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση.
Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Η.Π.Α.
Το 1910 η 8η Μάρτη καθιερώθηκε σ’ ολόκληρο τον κόσμο ως Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.
Από το 1975 ο εορτασμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Ο δρόμος, προκειμένου η ίση μεταχείριση στην εργασία να γίνει πράξη, ήταν δύσκολος και μακρύς!
Σ’ αυτόν τον δρόμο η γυναίκα και ο άνδρας βάδισαν δίπλα-δίπλα, χτίζοντας μια κοινωνία με περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

Στη φωτογραφία μέλη του ΔΣ του συλλόγου με σπουδάστριες του ΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου που εκτελούν την κλινική τους άσκηση σε κλινικές του ΓΝΑΝ.
Σήμερα, 161 χρόνια μετά την εξέγερση της Νέας Υόρκης, και με άλλοθι την οικονομική κρίση στη χώρα μας, οι διακρίσεις και οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών εντείνονται. Η κατάλυση των ατομικών και εργασιακών είναι μια πραγματικότητα!
Τιμούμε τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και τους διαχρονικούς αγώνες της για την αποδοχή των αρχών ισότητας! Εξυμνούμε την πολυδιάστατη προσφορά της σε όλους τους τομείς – Κοινωνία, Πολιτική, Οικονομία, Συνδικαλισμό, Οικογένεια, Εθελοντισμό…
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, προσλήψεις σε Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ, αύξηση της χρηματοδότησης, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων :στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου