Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή την Παρασκευή 12/1 νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του. Τώρα χρειάζεται μαζική μαχητική απάντηση!!!

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες.

Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά).

Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».

Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι΄ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε προβλέπει μεγάλη μείωση επιχορήγησης στα Δημόσια Νοσοκομεία (μείον 363 εκατ. ευρώ) και στον ΕΟΠΥΥ (μείον 230 εκατ. ευρώ). Για τις άκρως αναγκαίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών, επιστημονικού, παραϊατρικού κλπ) ούτε λόγος!! Μόνο στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 550 κενές οργανικές θέσεις. Οι δυσμενείς επιπτώσεις θα είναι αδιαμφισβήτητες και στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και στους μόνιμους, αφού η στόχευση είναι η σταδιακή «απεμπλοκή» της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ:
• Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 09:30 πμ έως τις 13:30 και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας. 
• Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 - 15:00 (με προσυγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 11:00 πμ) και μετάβαση στις 12:00 στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ με όλα τα υγειονομικά σωματεία της Κρήτης.

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών της Κρήτης για συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ τη Δευτέρα 15/01 στις 12:00. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
• Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
• Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
• Αύξηση των δαπανών για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία –πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου