Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:    973                                                                    30/1/2018                                                                 

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις 
της διοικήτριας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου κυρίας Σπινθούρη για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής κλινικής και για την προκήρυξη του έργου της αλλαγής σωληνώσεων κλιματισμού σε τμήμα της νέας πτέρυγας,  θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής κλινικής είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των εργαζομένων των δύο κλινικών που εμπλέκονται, και είχαμε ζητήσει την τροποποίηση της σε κάποια σημεία, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της διοικήτριας κυρίας Σπινθούρη στο αίτημα μας. Δυστυχώς η μεταστέγαση έγινε χωρίς να υπάρξει διασφάλιση  και πιστοποίηση της καλής λειτουργίας των ανελκυστήρων και η καρδιολογική κλινική πλέον εξυπηρετείται αποκλειστικά από ανελκυστήρες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση λειτουργίας.
Σε σχέση με όσα αναφέρει η κυρία Σπινθούρη στην ανακοίνωση της, είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί "χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη επιπλέον κλινων" η ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες του Παθολογικού Τμήματος και του Παθολογικού Τομέα λόγω υπερπληρότητας και διορισμού νέων μόνιμων ιατρών (Γαστρεντερολόγου και Ογκολόγου) και η αντιμετώπιση του προβλήματος της διασποράς και της φιλοξενίας των παθολογικών περιστατικών σε όλα τα κλινικά τμήματα του νοσοκομείου (νοσηλεία περιστατικών σε μία πτέρυγα).
Τα γραπτά μενουν. Εδώ θα είμαστε σε λίγο καιρό να δούμε αν θα έχουν γίνει τα παραπάνω, και ειδικά η αντιμετωπιση της διασποράς των παθολογικών περιστατικών σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου "χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη επιπλέον κλινων", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με την ανακοίνωση για την προκήρυξη του έργου αλλαγής σωληνώσεων κλιματισμού σε τμήμα της νέας πτέρυγας, αναρωτιόμαστε αν  θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι  που ένα αυτονόητο έργο επιδιόρθωσης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου προκυρήσσεται 14 μήνες μετά τη διαπίστωση του προβλήματος και της ανάγκης επιδιόρθωσης του (πλημμύρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου τον Οκτώβριο του 2016), και αφού έχει περάσει ένα καλοκαίρι κι ένας χειμώνας χωρίς κεντρικό κλιματισμό και θέρμανση σε ένα μεγάλο τμήμα του Νοσοκομείου, Είναι βεβαίως άγνωστο αν το έργο ολοκληρωθεί πριν και  από το φετινό καλοκαίρι. 

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου