Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη 18/1/2018 οι μεγάλες ουρές στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του ΓΝΑΝ


Συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη 18/1/2018 οι μεγάλες ουρές στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του ΓΝΑΝ, ουρές που το πρωί έφταναν πολλά μέτρα (μέχρι και το εικονοστάσι).
Η κατάσταση αυτή οφείλεται στη μεγάλη  μείωση του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στο τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών ιατρείων και στο τμήμα του γραφείου Κίνησης του ΓΝΑΝ. Η μεγάλη μείωση του διοικητικού προσωπικού οφείλεται κυρίως στη μετακίνηση προς άλλα Νοσοκομεία από την κυβέρνηση όλων των διοικητικών υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί στο ΓΝΑΝ από την προκήρυξη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998.

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ζητήσαμε από τη διοίκηση για να αντιμετωπιστεί προσωρινά η κατάσταση να αναστείλει τη λειτουργία τους στις απογευματινές βάρδιες και στις αργίες - Κυριακές και να ενισχύσει τα δύο τμήματα με προσωπικό. Δυστυχώς μέχρι στιγμής η αναστολή λειτουργίας τα απογεύματα και τις αργίες  δεν έχει γίνει, ενώ στη γραμματεία τοποθετήθηκε ένας συμβασιούχος του ΟΑΕΔ (που δεν επαρκεί για να καλύψει το κενό των 4 που έχουν φύγει), ενώ μέχρι να εκπαιδευτεί στα σχετικά ηλεκτρονικά προγράμματα θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες. Επίσης η υποτιθέμενη συνένωση των δύο τμημάτων στην οποία προχώρησε η διοίκηση, όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αλλά δημιούργησε περισσότερα.
Δυστυχώς όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, οι πολίτες και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στις ουρές (περισσότερο  Τρίτη και Πέμπτη που λειτουργούν πολλά ιατρεία), ενώ οι  εργαζόμενοι στη Γραμματεία Εξωτερικών ιατρείων και στο Γραφείο Κίνησης βιώνουν πολύ δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες εργασίας και δεν μπορούν να πάρουν ούτε άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου