Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Περισσεύει η υποκρισία!


Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι από την τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης προβάλουν το περιστατικό με το video από τους συναδέλφους μας που την παραμονή της πρωτοχρονιάς ήταν υπηρεσία στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και έκαναν ένα μικρό γλέντι, για να γιορτάσουν μακριά από τις οικογένειες τους.

Στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μου δραστηριότητας ως μέλος της ΠΟΕΔΗΝ είχα επισκεφθεί το 2017 το Νοσοκομείο Μυτιλήνης  και είχα δει την πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες (μεγάλη προσέλευση μεταναστών), είχα μάλιστα "ζηλέψει" τα ΤΕΠ τους σε σχέση με τα δικά μας!

Η επίθεση που δέχονται η συνάδελφοι αυτές τις ημέρες  είναι πολύ άδικη, σε σχέση με τη δουλειά τους και τον επαγγελματισμό τους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παραθέσω δύο σχετικά σύντομα κείμενα.

 Το πρώτο είναι από το συνάδελφο Μπάμπη Μαλλιάκα, νοσηλευτή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης που λέει για το περιστατικό:
"Σοκαρίστηκε ο Ευαγγελάτος, επειδή το προσωπικό του Βοστάνειου χόρευε ζεϊμπέκικο στα άδεια ΤΕΠ του νοσοκομείου. Δε σοκάρεται όμως, ούτε δείχνει εικόνες, από τις καθημερινές εφημερίες όπου γίνεται της τρελής, με το ελάχιστο προσωπικό να χορεύει καρσιλαμά στο ένα πόδι – λίγοι, άυπνοι, εξαντλημένοι και με πολλές ελλείψεις."

Το δεύτερο είναι από την Μ.Μ. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου), που επισκέφθηκε το επίμαχο βράδυ ως ασθενής τα ΤΕΠ του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Εκείνο το βράδυ, για κακή μου τύχη, έπρεπε να διακομιστώ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Για καλή μου τύχη, όμως, με παρέλαβε αυτό το προσωπικό. Ναι, είχαν κέφι, ναι, γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά αναγκαστικά μακριά από τα σπίτια τους, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση, όμως, ξεχνώντας τη θέση τους. Με παρέλαβαν με απόλυτο επαγγελματισμό και σεβασμό. Με πρόσεξαν και μου παρείχαν όλη τους τη φροντίδα, κάνοντάς μου όλα τα απαραίτητα πέραν του δέοντος.
Τους ευχαριστώ, τους εύχομαι καλή χρονιά και ελπίζω η αρνητική δημοσιότητα να μην επηρεάσει τη συνολική τους συμβολή σε αυτό το θεάρεστο λειτούργημά τους.
Τα στοιχεία μου βρίσκονται στο βιβλίο του νοσοκομείου.»

Δεν θελα να προσθέσω τίποτα άλλο, από το ότι δυστυχώς η συγκεκριμένη περίπτωση απέδειξε ότι στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στην κυβέρνηση της χώρας που διέταξε ΕΔΕ, περισσεύει η υποκρισία!

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής, μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου