Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αίτημα για άρση του περιορισμού για νυχτερινά αργίες στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:    966                                                                    8/1/2018                                                     
Προς:  - Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
           - Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη

Θέμα: Αίτημα για άρση του περιορισμού  για νυχτερινά αργίες στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

Θέση του σωματείου μας, όπως και του συνδικαλιστικού κινήματος της υγείας, είναι οι μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει επιλέξει τη συνέχιση και διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, και σε αυτή την τακτική εντάσσονται προφανώς και οι αποφάσεις για παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ κατά ένα χρόνο.

 Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία με τις πρόσφατες συμβάσεις μπορούν να εκτελούν  κυκλικό ωράριο, με περιορισμό σε 4 νυχτερινές βάρδιες και  δύο βάρδιες αργιών – Κυριακών το μήνα. Όμως αυτός ο περιορισμός δημιουργεί προβλήματα, ειδικά  στα τμήματα όπου εργάζονται λίγοι μόνιμοι εργαζόμενοι και ένα ή δύο συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, όπως γίνεται στα τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Γι΄αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε, εκτός από το αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, να εξετάσετε τη δυνατότητα άρσης του περιορισμού για νυχτερινά αργίες στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, με αντίστοιχη μισθολογική  πρόβλεψη για τις πρόσθετες αμοιβές νυχτερινών – αργιών.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος      η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου