Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΘΗΝΑ 22/1/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4166
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση ψήφισε το Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου.
Περιλαμβάνει 1.500 σελίδες γεμάτες γραμμάτια στο όνομά μας, τα οποία θα ξεπληρώνουμε δύο ζωές, για να αγοράσει η κυβέρνηση της επικοινωνιακή έξοδο από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. 
Τίθεται σε αμφισβήτηση το  Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας μετά το Φλεβάρη του 2019. Με βάση το Πολυνομοσχέδιο από Μάρτη 2018 αντικαθίσταται με μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας τα οποία θα αποφασίσει η σχετική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί.

Οι Υπουργοί μας διαβεβαίωναν ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές  που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης  με βάση τον ν. 4354/2014, θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι  εφαρμόζει τα μνημόνια ως ευαγγέλιο και η Επιτροπή συγκροτείται ως πρόσχημα για να δικαιολογήσουν την περικοπή, αντικαθιστώντας το με κάποια υποτυπώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με την περικοπή του εν λόγω επιδόματος, ο μισθός των Νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2019 θα καταντήσουμε να λαμβάνουμε μισθό ίσο με τα Προνοιακά Επιδόματα. 

Την ίδια ώρα που παραπέμπουν σε επιτροπή το Ανθυγιεινό Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αρνούνται να πράξουν το αυτονόητο. 

Να μας εντάξουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, οφείλονται στο Νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 800.000 ρεπό και κανονικές άδειες παρελθόντων ετών, αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Πώς να προσφέρουν υπηρεσίες με ασφάλεια 67 ετών;  
Δεν θα αφήσουμε να πειράξουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Θα πολεμάμε κάθε μέρα. 

Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση 
Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ
Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό  Επίδομα
Εδώ και τώρα ένταση στα ΒΑΕ
Δώστε λεφτά και προσωπικό στην Υγεία – Πρόνοια 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου