Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

O Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συμμετείχε στo "καραβάνι της υγείας" της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα


O Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μετείχε στην 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ στις 6/10/16 και Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μετέβη στην Αθήνα και συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ "το καραβάνι της υγείας" με πορεία 12 χιλιομέτρων από το Νοσοκομείο Γεννηματάς και τη βάση του ΕΚΑΒ μέχρι τα γραφεία του Υπουργείου Υγείας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση, οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας που συνεχίζονται και εντείνονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης. Παραμένει ακόμη ζωντανό χάρη στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των λειτουργών του.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η κακοδιοίκηση έχουν πλήξει καίρια το ΕΣΥ, σε μία εποχή που οι πολίτες αποκαμωμένοι από τις μνημονιακές πολιτικές το έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Η συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις κρίνεται απαραίτητη για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές, μνημονιακές πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν, διαλύουν το ΕΣΥ και οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ θα έχει τις επόμενες ημέρες Γενική Συνελεύση των μελών του για να καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης στο επόμενο διάστημα.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου