Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τί δεν λένε για τις 4000 προσλήψεις στην υγεία;

του Γιώργου Μανουσάκη

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση παραπληροφορεί την κοινωνία μιλώντας συνεχώς για αριθμούς προσλήψεων στα Νοσοκομεία που δεν γίνονται, δεν φτάνει που συνεχίζει να εφαρμόζει στην υγεία τη μνημονιακή πολιτική που επιβάλει η τρόϊκα, δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι στην υγεία συνεχίζουν να δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιείται το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην υγεία ως άλλοθι για την αναδιάταξη του χάρτη της τηλεοπτικής διαπλοκής στη χώρα μας.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της μνημονιακής κυβέρνησης έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα την απώλεια 4.000 προσλήψεων στην υγεία. Δεν λένε όμως ότι δεν πρόκειται για κανονικές προσλήψεις μονίμων ή έστω επικουρικών, αλλά για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 12 μηνών με αμοιβές κάτω από 500 Ε το μήνα και χωρίς δυνατότητα να κάνουν νυχτερινά και αργίες στα Νοσοκομεία .


Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ενισχύσει τα Νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία θα προχωρούσε σε προσλήψεις 4000 ατόμων μόνιμου προσωπικού. Όμως αυτό είναι κάτι που απαγορεύει η μνημονιακή πολιτική και η τρόϊκα. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση προχωρά σε εμβαλωματικές και ελάχιστα αποτελεσματικές παρεμβάσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία, που όμως τις διαφημίζει ως κανονικές προσλήψεις, κρύβοντας την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Και δυστυχώς, οι μόνοι που αντιλαμβάνονται εκ των πραγμάτων τι συμβαίνει είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς των ελληνικών νοσοκομείων που βιώνουν καθημερινά μια κατάσταση που αντί να βελτιώνεται, σταδιακά συνεχίζει να επιδεινώνεται!

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ εκλεγμένος με το ΜΕΤΑ υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου