Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο του κόβει το ανθυγιεινό επίδομα στους Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα καθώς και στις Διευθύντριες και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων


Με εντολή του Αν. Υπουργού Οικονομικών η Διεύθυνση Εισοδηματικής πολιτικής, όπως προκύπτει από έγγραφο που στάλθηκε στο Υπ. Υγείας, (Δείτε εδώ) κόβει το ανθυγιεινό επίδομα στους Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα καθώς και στις Διευθύντριες και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων.

Προσχηματικά το Υπ. Οικονομικών αναφέρει ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά με το Νοσηλευτικό έργο.

Έχουμε επισημάνει (Δείτε εδώ) ότι το ανθυγιεινό επίδομα βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύει να περικοπεί αφού με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις που συμφώνησαν τόσο η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό χορηγείται «με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017»

Είναι προφανές ότι το πουλόβερ αρχίζει από τώρα να ξηλώνεται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ταφόπλακα στο ανθυγιεινό επίδομα όπως έγινε σε μια σειρά ακόμα εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Το ερώτημα είναι αν ως εργαζόμενοι θα το επιτρέψουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου