Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Με 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου υποδέχεται τον Υπουργό Υγείας το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ την Παρασκευή 4/11/16


3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 - 14:00
Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία!
Θα αντισταθούμε στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας!

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, με παλαιωμένα μηχανήματα, με  μειωμένο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια, με συνεχόμενες βάρδιες,  με καθημερινές μετακινήσεις του  προσωπικού. Ήδη προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο το οριστικό κόψιμο του κουτσουρεμένου επιδόματος του ανθυγιεινού μέχρι τέλος του 2017 ξεκινώντας ήδη από τώρα για τους νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα, τομεάρχες.  Για πρώτη φορά εισάγεται η λογική των παρομοίων καθηκόντων  δηλ. ο μεταφορέας να κάνει τον νοσηλευτή και αντίστροφα. Σε αυτήν τη λογική κινούνται και οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις ή άλλες εργασιακές μεταβολές

Παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης η κατάσταση χειροτερεύει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή τα νοσοκομεία θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Γι’ αυτό τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία καλύπτονται με  επικουρικό προσωπικό, με μπλοκάκι, με ΕΛΚΕ κλπ, γιατί πληρώνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Άλλωστε κυνικά ομολογείται ότι από αυτό το ξεζούμισμα του κόσμου μειωθήκαν οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου.

Συνάδελφοι/σσες,
Μπροστά μας έχουμε την β’ αξιολόγηση. Καμία αυταπάτη. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων.  

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με ενδιάμεσο σταθμό τη 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00 – 14:00 και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου για να εκφραστεί η αγανάκτηση μας απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική σε εργαζόμενους και ασθενείς. Προετοιμαζόμαστε και οργανώνουμε την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 του Νοέμβρη.

Οργανώνουμε τον αγώνα για:

  • Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ανθυγιεινοί χώροι και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και πρόληψης της ζωής και της υγείας εργαζόμενων κι ασθενών.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών. Σταθερό 6ωρο – 5μερο – 30ωρο με έως 1 εφημερία (γιατροί) & 1 νύχτα (νοσηλευτές) τη βδομάδα. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στις έγκυες και στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας. Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο, μέχρι τα παιδιά να φτάσουν 10 ετών. Σύνταξη στα 50 οι γυναίκες - στα 55 οι άντρες.
  • Μια βαθμίδα νοσηλευτών με Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική εκπαίδευση, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος παιδείας. Διέξοδος των ΔΕ συνάδελφων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το προσωπικό που απασχολούν και χρόνια τώρα στηρίζουν με επάρκεια τις κρίσιμες αυτές υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, τεχνικοί) να μονιμοποιηθεί και να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου. Καμία απόλυση επικουρικού ιατρού.
  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων. Η όποια απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου να είναι δωρεάν.
  • Να λειτουργήσουν επιτέλους Κέντρα Υγείας αστικού τύπου κρατικά και δωρεάν για όλο τον πληθυσμό με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
  • Να καταργηθεί το νέο μισθολόγιο και η αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου