Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ολιγοήμερο κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω τεχνικού προβλήματος - Στις ΜΤΝ του Ηρακλείου θα εξυπηρετούνται προσωρινά οι αιμοκαθαρόμενοι

Νέα ξαφνική εμπλοκή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Αιμοκάθαρσης που καλύπτει όλο το νομό Λασιθίου με τις εγκαταστάσεις στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αγίου Νικολάου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, οδηγώντας σε απόφαση τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τη Διεύθυνση του Τεχνητού Νεφρού να κλείσουν επειγόντως τη Μονάδα.  

Πρακτικά από αύριο το πρωί και μάλιστα επειδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή λειτουργεί σε δύο βάρδιες η Μονάδα (πρωί-απόγευμα), 65 νεφροπαθείς του νομού Λασιθίου, με τα όποια προβλήματα υγείας ή οικονομικά αντιμετωπίζουν, καλούνται να μετακινηθούν τμηματικά στις κενές θέσεις αιμοκάθαρσης σε ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο και Ιδιωτικό Κέντρο "Μεσόγειος", στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι ειδικοί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στον Άγιο Νικόλαο, που πραγματοποιούν καθημερινά μετρήσεις, εντόπισαν "ύποπτες" ενδείξεις στο Μηχάνημα Επεξεργασίας του νερού που χρησιμοποιείται στην αιμοκάθαρση και μάλιστα φαίνεται να τους ανησύχησαν κάποιοι δείκτες του νερού, χωρίς ακόμη να γνωρίζουν, αν πρόκειται για μικροβιακή μόλυνση του νερού ή δυσλειτουργία του μηχανήματος.

Παρότι κανείς από τους ασθενείς που υπόκειται σε αιμοκάθαρση δεν παρουσίασε συμπτώματα, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας τους, η απόφαση που ελήφθη ακαριαία ήταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στον Άγιο Νικόλαο, να κλείσει από σήμερα. Κλιμάκιο της εταιρείας του σχετικού μηχανήματος φτάνει αύριο το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να εντοπίσει και να λύσει το πρόβλημα.

Ωστόσο είναι προφανές ότι 65 ασθενείς του Λασιθίου από αύριο μπαίνουν σε νέα ταλαιπωρία μετάβασης στο Ηράκλειο, ακόμη κι αν προέρχονται από τη Σητεία για αιμοκάθαρση που γι' αυτούς είναι θέμα ζωής. Το νέο περιστατικό που βγάζει εκτός της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αγίου Νικολάου επικαιροποιεί το αίτημα για μεταφορά της Μονάδας με υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου