Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ένα σχόλιο σχετικά με την τροπολογία που υποτίθεται ότι καταργεί τη Διαύγεια


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με μία τροπολογία του  Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υποτίθεται ότι καταργεί τη Διαύγεια, ενώ επί της ουσίας  λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες σε πολλούς φορείς του δημοσίου και στο Νοσοκομείο μας.

Αν και το θέμα είναι πολύπλοκο και  γραφειοκρατικό,  με λίγα κατανοητά λόγια μπορούμε να εξηγήσουμε  τί ακριβώς συνέβη. Λίγο πριν το τέλος του έτους 2014  το Υπουργείο Διοικ. μεταρρύθμισης ειδοποίησε ότι για τις πιστώσεις που δεν εκταμιεύθηκαν όλα τα ποσά θα έπρεπε να γίνει ανατροπή ανάληψης της υποχρέωσης μέχρι τις 31/12/14. Αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει σε 3 ημέρες, ειδικά με την αποψίλωση από προσωπικό που πάσχει το Νοσοκομείο μας, όπως και οι περισσότεροι φορείς του δημοσίου.
Επειδή δεν έγινε αυτό έως 31/12/2014, οι επίτροποι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν δέχονται να εγκρίνουν πληρωμές για ανεξόφλητα τιμολόγια του 2014, κάτι που  δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και στο Νοσοκομείο μας, αφού έχει σταματήσει πλήρως η αποπληρωμή αγορών που έγιναν το 2014 με τους προμηθευτές να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εκτέλεση των παραγγελιών, κάτι που  οδηγεί σε σημαντικές ελλείψεις σε αγαθά και υπηρεσίες απαραίτητα για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του φορέα.

Η τροπολογία που υποτίθεται ότι καταργεί τη Διαύγεια, λύνει ακριβώς και μόνο το παραπάνω πρόβλημα και δεν αφήνει περιθώρια για παράκαμψη της υποχρέωσης ανάρτησης δαπανών στη Διαύγεια για άλλες περιπτώσεις.

Δυστυχώς κάποιοι που δεν δοκιμάζονται από τα δεινά της γραφειοκρατίας, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για πολιτική εκμετάλλευση διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας και την παρουσίασαν ως τροπολογία που καταργεί τη Διαύγεια, κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου